NAJBOLJI LEK IZ PRIRODE: Ova namirnica čisti bronhije i umiruje kašalj

V. N.

12. 12. 2021. u 14:15

NAJBOLjI lek iz prirode koji čisti bronhije i umiruje kašalj je crna rotkva.

НАЈБОЉИ ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Ова намирница чисти бронхије и умирује кашаљ

Foto Shutterstock

Ova namirnica, zahvaljujući obilju etarskog ulja koje sadrži, podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i podiže odbrambeni potencijal organa za disanje.

Za čišćenje bronhija delotvoran je sok koji se pravi tako što se koren što sitnije narenda, a dobijena masa dobro iscedi. Sok bi trebalo da se razblaži vodom: ista količina vode i soka, i tokom tri dana da se pije ne više od decilitar dnevno. Može da se napravi i sirup koji je takođe efikasan u oslobađanju disajnih puteva od sekreta.

Narendajte crnu rotkvu što sitnije, prelijte medom i sokom limuna, ostavite preko noći, procedite i pijte tri do četiri puta dnevno po kašiku.

Iako je izuzetno lekovita, rotkva na našoj trpezi nije dovoljno zastupljena, a posebno je bitna u zimskom periodu, kada je organizmu potrebna jaka odbrana od virusa i infekcija.

Nutricionisti su saglasni da su osobe obolele od raznih alergija, nečistoća kože, akni, pega, lišajeva do gljivičnih bolesti, ako uzimaju dijetalne obroke s crnom rotkvom i piju sok od crne rotkve na dobrom su putu da ozdrave.

Crna rotkva pomaže u lečenju najtežih bolesti, pa i raka, jer smiruje, čisti, jača i obnavlja ceo organizam.

Salata od crne rotkve znatno pomaže u lečenju smanjenog ili pojačanog rada štitne žlezde.

Ona je prirodni antialergen, antibakterik, antioksidans, antireumatik, antiskorbut, antispazmatik, antiviral, aperitiv, detoksikant, digestiv, diuretik, laksativ, mikotik, regenerator, sedativ.

Topi i kamen

CRNA rotkva je veoma efikasan lek protiv kamena u bubregu. Najbolje je piti sok isceđen iz ovog korena. Sok crne rotkve može otopiti kamence, i sprečiti njihovo nastajanje. Ako i nemate kamen u bubregu, nije loše piti sok da bi sprečili njihovo nastajanje. Osim što će otopiti kamence u bubrezima, sok crne rotkve rastopiće i kamen u žuči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!