JEDNOSTAVNO I EFIKASNO: Uz pomoć elastične trake zategnite se kao struna

V. N.

23. 09. 2021. u 11:00

VEŽBE sa elastičnom trakom sa razlogom se koriste u fitnes centrima, pa čak i u fizikalnoj terapiji, jer daju odlične rezultate. S obzirom na to da su jednostavne one bez posebnih priprema mogu da se izvode i kod kuće.

ЈЕДНОСТАВНО И ЕФИКАСНО: Уз помоћ еластичне траке затегните се као струна

Foto: Depositphotos

Elastična traka je jednostavan i jeftin rekvizit koji ima niz prednosti, a među kojima se ističu velika mogućnost primene, sigurno korišćenje, prihvatljiva cena, mala težina, a pored toga je lako možete staviti u torbu. Napravljene su od kvalitetne gume, a zahvaljujući njima dobija se mnogo ozbiljniji otpor i mišići rade pod opterećenjem, što dovodi do bržih rezultata.

Ovaj jednostavan rekvizit omogućava izvođenje velikog broja vežbi kojima se za kratko vreme zatežu mišići i oblikuje figura.

Predlažemo vam četiri vežbe za jačanje određenih delova tela.

Bokovi

Zauzmite stojeći stav sa nogama razmaknutim u širini kukova i sa vezanom trakom oko članaka. Povlačite jednu nogu u stranu razvlačeći traku i pri tome izdišite vazduh. Trudite se da se telo ne krivi i da ne prebacujete težinu na drugu nogu i da ne podižete kuk previše. Vežbu ponovite 20 puta jednom, pa drugom nogom.

Ruke i ramena

Sa trakom u rukama opružite ruke ispred tela. Iz tog položaja razvlačite ruke u stranu dok sasvim ne zategnete laktove. Vratite se u početni položaj. Vežbu ponovite 20 puta. Razvlačenjem trake aktivirate ceo rameni pojas. Vazduh izdišite pri širenju ruku, a udišite pri skupljanju.

Leđa

Lezite na stomak sa raširenim nogama i trakom oko članaka. Ruke savijte pod uglom od 90 stepeni. Podižite grudi, ruke i noge od podloge i istovremeno zatežite mišiće. Vodite računa da laktovi pri podizanju ostaju u liniji sa ramenima. Vazduh udišite pri podizanju, a izdišite pri spuštanju. Ponovite vežbu 20 puta.

Zadnjica

Zauzmite stojeći stav sa nogama razmaknutim u širini kukova i sa vezanom trakom oko članaka. Povlačite jednu nogu unazad do zatezanja trake i trudite se da telo ne pada ka napred i da se kukovi ne rotiraju za nogom. Izdisaj je pri razvlačenju trake, a udah pri vraćanju u početni položaj. Vežbu ponovite 20 puta jednom, pa drugom nogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)