KNJIGA KAO LEK: Dar Matice srpske - Društvo članova u Crnoj Gori bolnici u Brezoviku kod Nikšića

V.K.

22. 05. 2021. u 15:04

MATICA srpska - Društvo članova u Crnoj Gori poklonila je bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku kod Nikšića knjige, kako bi ova prestižna zdravstvena ustanova na kvalitetan način popunila svoj bibliotetski fond.

КЊИГА КАО ЛЕК: Дар Матице српске - Друштво чланова у Црној Гори  болници у Брезовику код Никшића

Foto: V.K.

- Počastvovani smo i radosni što imamo priliku da budemo deo stvaranja i obnavljanja biblioteke jedne takve ustanove, kao što je Bolnica za plućne bolesti u Brezviku kod Nikšića, prepoznatljiva naširoko po velikim stručnjacima i velikim ljudima. Ljudska i stručna pomoć je melem za ljudske duše i tela. Sa željom da lekovita i blaga reč osoblja u Brezoviku i reč knjige blaži i leči darujemo reči sabrane u knjigama koje je sa ljubavlju i pažnjom pubilkovala Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, kazala je predsednik Matice prof. dr Jelica Stojanović.

Foto: V.K.

Direktor bolnice „dr Jovan Bulajić“ dr Predrag Peđa Pejović je zahvaljujući na daru izjavio da je radostan što u Brezoviku dolaze darodavci kojima je cilj oplemenjenje i oduhovljenje bolesnika i bolničkog osoblja.

- Lekarsko znanje samo za sebe nije dovoljno ukoliko ga ne prati blaga reč utehe i radovanja, po čemu je bolnica u Brezoviku decenijama prepoznatljiva. Otuda će ovaj dar pisane reči poslužiti na dobro svima kojima je zdravlje, telesno i duhovno, cilj i zadatak - kazao je Pejović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024