OBUSTAVLJENI PROTESTI: Građani pozvali čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja

M.D.

22. 04. 2021. u 00:53

OBUSTAVLjAMO naš protest do dolaska čelnika Vlade i policije u Pljevlja za šta imamo obećanje da će se uskoro dogoditi. U protivnom borba za slobodu se nastavlja- navedeno je u saopštenju koje su učesnici protesta podelili novinarima.

ОБУСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ: Грађани позвали челнике Владе и полиције да дођу у Пљевља

Foto: M.Drobnjak

Građani Pljevalja koji su prethodnih dana i večeras protestovali zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika Centra bezbednosti u Pljevljima odlučili su da privremeno obustave proteste, kako su naveli, u znak dobre volje i razumevanja.

U međuvremenu su pozvali čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja u protivnom najavili su da će nastaviti borbu i ponovo izaći na ulice.

- Ne smetaju nam časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vera u našem gradu, pa i na rukovodećim pozicijama u policiji. Ali nam smeta, i sa tim se nikada nećemo pomiriti, da nam se poturaju vojnici DPS-a kao navodni nosioci promena, a crnogorska javnost obmanjuje pričom kako je ponovo reč o srpskom nacionalizmu koji preti čitavoj državi. Osuđujemo sve nacionalističke ispade i ograđujemo se od istih, a kao dokaz naše iskrenosti saopštavamo naš stav da verujemo u časne namere potpredsednika Vlade, Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sekulovića i direktora Policije Brđanina. Žestoko su obmanuti i mi ih pozivamo da dođu u Pljevlja da im pokažemo i dokažemo da nije reč ni o kakvim nacionalističkim orgijama i šovinizmu, ali da nije reč ni o promenama, već o podmetanju kukavičkih jaja DPS-a - navedeno je u saopštenju koje je podeljeno novinarima.

Foto: M.Drobnjak

U istom se tvrdi da je novi načelnik CB Pljevlja Haris Đurđević uvek i na svakom mestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a, pa tek onda policajac.

- Mnogi od nas osetili su to na svojoj koži, pa i tokom prošlogodišnjih litija. Nedostojan je ne samo funcije na koju je imenovan nego ne zaslužuje ni delić pažnje koju je dobio predhodnih dana - navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da u pljevaskoj policiji ima mnogo sposobnih, časnih i visokoprofesionalnih ljudi, i Bošnjaka i Srba, koji sa uspehom mogu obavljati ovu tešku dužnost - kaže se u ssopštenju ističući da ne pretenduju da biraju čelnike policije ali, kažu, da svoju privrženost borbi za ideale slobode i demokratije u Crnoj Gori neće nikad izdati i prepustiti presvučenim bojovnicima propalog režima.

- Pozivamo čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja da se pogledamo u oči i da im pokažemo da ih podržavamo kao što i oni podržavaju nas. Obaveštavamo vas da kao znak dobre volje i razumevanja obustavljamo naš protest do dolaska čelnika Vlade i policije u Pljevlja za šta imamo obećanje da će se uskoro dogoditi. U protivnom borba za slobodu se nastavlja - navedeno je u saopštenju koje su učesnici protesta podelili novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)