POKRET ZA PLJEVLJA OCENIO: DPS proizvodi "četnike" da plaši manjinske narode

M.D.

21. 04. 2021. u 19:15

„ČETNIČKE horde“ u Pljevljima u 21. veku proizvodi Demokratska partija socijalista (DPS) za plašenje manjinskih naroda, dok on za to vreme pljačka Crnu Goru, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА ОЦЕНИО: ДПС производи четнике да плаши мањинске народе

Foto: Printscreen

- Nema boljeg svedoka za ovu tvrdnju od Veselina Veljovića, doskorašnjeg direktora crnogorske policije i njegove izjave „da će uvek biti s crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore“. Ako neko ima nedoumicu, na koga je gospodin Veljović mislio, da je odmah otklonimo, u pitanju je srpski narod u Crnoj Gori - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da je ta matrica ponovno oživljena u Pljevljima povodom imenovanja Harisa Đurđevića, za novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja.

- Nažalost na nju se upecao i aktuelni potpredsednik Vlade Crne Gore g. Dritan Abazović, koji je iznio dva vrednosna suda o aktuelnim događajima u Pljevljima.

Prvi je da „načelnike policije u Crnoj Gori neće postavljati ulica“. Ipak, verujemo da se radi o lapsusu, a ne uvredi. Ne mogu biti ulica četiri opozicione stranke u Pljevljima, koje su na poslednjim parlamentarnim izborima dobile 2/3 biračkog tela, kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Drugi stav Abazovića, je „ukoliko se radi o tome da je neko zbog svog nacionalnog ili političkog opredeljenja, ili verske pripadnosti, neprihvatljiv za određenu grupu ljudi, to je apsolutno neprihvatljivo“.

- Upravo je u tome problem. Lepo smo u zajedničkom saopštenju rekli da nije problem da Bošnjak ili Musliman bude načelnik Centra bezbednosti u Pljevljima, ali smo protiv toga da bude, etablirani vojnik DPS-a i Veselina Veljovića - tvrde iz Pokreta za Pljevlja napominjući da to što je Haris Đurđević 2017. godine bio proglašen za najboljeg policajca u Centru bezbednosti u Pljevljima, samo je dokaz da ga je „prepoznao teren“. 

- A teren je bio DPS, jer je svima znano da se nije moglo izabrati ni najbolja čistačica bez saglasnosti DPS-a, a kamoli nabolji policajac - tvrde iz Pokreta za Pljevlja.

Oni smatraju da niko od zaposlenih u Centru bezbednosti, pa bio Srbin, Crnogorac, Bošnjak ili Musliman, ne zaslužuje da bude novi načelnik.

- Bilo je ljudski očekivati da makar neko iz tog Centra skine uniformu ili podnese ostavku, nakon prebijanja Ognjena Mijatovića 13.maja 2020. godine, kao što je to uradio Zdravko Kasalica, zastavnik u Vojsci Crne Gore ili Miloje Šćepanović, policajac iz Nikšića. Nažalost, takav primer čojstva i junaštva u Pljevljima nismo doživeli - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da nemaju nikav problem da podrži Peticiju protiv skrnavljenja Hadži Hasanove džamije u Pljevljima.

- Ali isto tako smo se nadali i očekivali, da će makar neko od Bošnjaka ili Muslimana u Pljevljima  javno podržati borbu srpskog naroda za „odbranu svetinja“ u Crnoj Gori. Ili da će neko od odbornika Bošnjaka ili Muslimana u SO Pljevlja dići glas protiv otimanja vodenice, manastira Sv.Trojice u Vodicama. Ni to se nije desilo. Ne zato što su svi bili za otimanje svetinja, već zato što su dobro znali da im ne bi bilo opstanka u Pljevljima, dok je DPS vlast na nivou države i opštine - kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni su predložili Dritanu Abazoviću da imenuje bilo kog Bošnjaka ili Muslimana, koji nije bio član ili glasač DPS-a za načelnika Centra bezbednosti u Pljevljima, i svi će mu Srbi aplaudirati kad prvi put dođe u Pljevlja.

- A takvih ima, u to ne treba sumnjati. S druge strane, neka imenuje Srbina za načelnika Centra bezbednosti u Plavu ili Rožaju, pa će videti kako će se provesti nakon toga. Toliko o šovinizmu pljevaljskih Srba - zaključili su iz Pokreta za Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024