DOM NOBELOVCA DEO HERCEGNOVSKE TURISTIČKE PONUDE: Za 31. mart zakazano otvaranje kuće Ive Andrića

V.V.

25. 03. 2021. u 16:43

NAKON dva odlaganja, zbog loše epidemiološke situacije u Herceg Novom, dogovoreno je da je 31. mart konačan termin za otvaranje eko muzeja-kuće Nobelovca Iva Andrića.

ДОМ НОБЕЛОВЦА ДЕО ХЕРЦЕГНОВСКЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ: За 31. март заказано отварање куће Иве Андрића

Foto: V.V.

Ovaj lep objekat koji je tokom protekle dve godine rekonstruisani uređen ubrzo će postati deo  gradske turističke ponude. U saradnji sa tur-operaterom "Trend Travel" iz Herceg Novog, Agencija za lokalnu demokratiju je kreirala poseban turistički paket, dvosatnu šetačku turu sa fokusom na razvijeni model eko-muzeja i muzeja zajednice, u okviru "Ko.Ko Tur" projekta.

Kako navode iz Agencije za lokalnu demokratiju, tura počinje od Kuće Iva Andrića, gde će posetioci moći da vide stalnu postavku vezanu za život Nobelovca u Herceg Novom, ali i preko elektronskog pametnog totema da se upoznaju sa ostalim tačkama ekomuzeja/muzeja zajednice, kao i eko-muzejima u mediteranskoj mreži ekomuzeja. Pomenute tačke predstavljaju kulturno-istorijsko, prirodno, materijalno i nematerijalno nasleđe. Magija Herceg Novog koja je privukla poznatog pisca i njegovu suprugu, ali i mnoge druge umetnike i kretivne ljude poput Zuka Džumhura, Branka Ćopića, Mihaila Lalića, Petra Lubarde, Voja Stanića, i dalje nastavlja da inspiriše stanovnike Herceg Novog da stvaraju za zajednicu i posetioce.

Foto: V.V.

Mnogo kulturnih slojeva, vidljivih u arhitekturi grada, bogata i živopisna priroda i vegetacija, more i planine, očigledno na neki način podstiču aktivnosti stanovnika ovog grada, podstiču ih  da stvaraju, slikaju, pišu, bave se sportom i oživljavaju stare zanate, navode u Agenciji za lokalnu demokratiju, uz napomenu da će ovaj turistički paket biti dostupan kao dvosatna šetačka tura i biće promovisan putem društvenih mreža i online turističkih sajmova tokom važenja epidemiooloških mera. U budućnosti će biti u mreži ponude turističkih pod-ponuđača.

Ovaj paket je nastao u okviru "Ko.Ko.Tur" projekta koji finansira Evropska unija kroz Instrument pred-pristupne pomoći. Konfinansijer je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo