"KORONA BROJKE SU STRAVIČNE": Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore

Tanjug

02. 03. 2021. u 13:51

КОРОНА БРОЈКЕ СУ СТРАВИЧНЕ: Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Milo Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Đukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i obolelih od korona virusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primenu epidemioloških mera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".

Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podela.

Podsetio je da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije korona virusom u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 građana.

-Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“ - poručio je crnogorski predsednik, preneo je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Đukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

„Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti“, naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasau pandemije.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspeli "moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nikola

02.03.2021. 19:56

A sto da zatvaramo granice kad se svi oko nas vakcinisu, mogu samo nama da zatvore granice . A ti jedini nisi prstom makao da nabavis vakcine jer te nije briga za narod!!!