VAKCINACIJA U CRNOJ GORI: Počela imunizacija zdravstvenih radnika u Baru

B.Dabić

23. 02. 2021. u 15:12

VAKCINACIJA zdravstvenih radnika i saradnika u DZ Bar počela je utorak u podne.

ВАКЦИНАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Почела имунизација здравствених радника у Бару

Foto: B. Dabić

Predviđena je vakcinacija zdravstvenih radnika i saradnika koji su ove sedmice u neposrednom kontaktu sa kovid pacijentima, kazala je direktorica ove ustanove dr Branka Purlija.

Danas je isporučeno 50 monodoznih vakcina, a sledeću isporuku u ovoj ustanovi očekuju tokom sedmice.

-U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem o kojoj se ukupnoj količini vakcina radi - kaže dr Purlija.

Ona napominje da će vakcinaciju zdravstvenih radnika i saradnika sprovoditi Odsek za epidemiologiju higijensko – epidemiološke službe, dok će vakcinaciju građana sprovoditi dva izabrana tima doktora i sestara.

Purlija podseća i da je ranije najavljen call centar, rezervisan isključivo za zakazivanje vakcinacije, i isti je tehnički spreman.

- Čekamo instrukcije IJZ i Ministarstva zdravlja da li će se raditi o centralizovanom broju za celu Crnu Goru, ili ćemo imati broj telefona isključivo za građane opštine Bar, precizira direktorica barskog doma zdravlja.

Na kraju, kaže da vakcina jeste preporučena, ali da nije i obavezna.

- Svedoci smo da se uporedo sa pandemijom pojavila infodemija. Vakcina je preporučena, ali ne i obavezna. Verujem u slobodnu volju građana – sposobnost slobodnog voljnog odlučivanja - zaključila je Purlija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!