NAKON DONACIJE SRBIJE: Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika u Crnoj Gori

Tanjug

22. 02. 2021. u 09:50

U DOMOVIMA zdravlja širom Crne Gore danas počinje vakcinacija zdravstenih radnika protiv virusa korona, piše podgorička Pobjeda.

НАКОН ДОНАЦИЈЕ СРБИЈЕ: Почиње вакцинација здравствених радника у Црној Гори

Foto unicef.org

Prema informacija podgoričkog dnevnika, prvi će vakcinu primiti zaposleni u Kliničkom centru, a prioritet će imati zdravstveni radnici koji od početka rade sa obolelima od korone, a nisu preležali virus.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Danilo Jokić potvrdio je da će vakcinacija u ustanovi na čijem je čelu početi danas tačno u podne.

Inače, vakcinacija je u Crnoj Gori počela zvanično u subotu kada je prvu vakcinu "Sputnjik Ve" primila osoba stara 66 godina i korisnik je Doma za stare u Risnu.

Srbija je prošle sedmice Crnoj Gori donirala 2.000 doza ruskih vakcina Sputnjik Ve, a sledi još toliko doza za revakcinaciju.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović izjavila je ranije da bi do kraja ovog meseca trebalo da stigne donacija 30.000 kineskih vakcina Sinofarm.

Do kraja februara očekuje se još 5.000 Sputnjik vakcina, a do kraja marta još 50.000 doza te vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)