"KLOVN" U UNIFORMI: Potpukovnik Bakrač agitovao protiv "litijaša", nova vlast ga nagradila pozicijom u Savetu za odbranu (FOTO)

Novosti online

17. 02. 2021. u 12:26

POTPUKOVNIK Velibor Bakrač, izabran je za sekretara saveta za odbranu, a dospeo je u javnost, svojim bizarnim fotografijama iz ”helouvin” serijala.

КЛОВН У УНИФОРМИ: Потпуковник Бакрач агитовао против литијаша, нова власт га наградила позицијом у Савету за одбрану (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore/Privatna arhiva

Bakrač važi za jednu od „perjanica“ DPS-a, te žestokog protivnika „litijaša“, a između ostalog odlikovan je 2017. godine od strane predsednika Donalda Trampa Ordenom za zasluge (Legion od Merit), najvišim američkim vojnim odlikovanjem koje može dobiti pripadnik strane vojske.

Foto: Privatna arhiva

On takođe važi za jednog od najvećih agitatora DPS za vreme prethodnih izbora.

Dotični je u radno vreme u službenim prostorijama u uniformi obavljao na desetine a i više razgovora sa svojim kolegama gdje je pretio i ucenjivao one za koje je procenjivano da su glasači opozicije.

Isti je po njegovim rečima, bio zadužen za vođenje spiskova izašlih vojnika tokom izbornog dana a dodatno „zaduženje“ mu je bila kasarna u Golubovcima.

Svi komandanti i komandiri, svakih sat vremena su ga izveštavali o broju izašlih a u popodnevnim časovima davao je instrukcije da budu pozvani ako nisu glasali. Neke je i lično pozivao.

Takođe, Bakrač je bio jedan od glavnih organizatora sedmodnevnog angažovanja određenog broja vojnika kojima je oduzimana mogućnost napuštanja objekata u danu izbora a sve u cilju da se „sumnjivi“ spreče da glasaju.

Umesto, nagrade, nameštenjem u novoj Vladi, izvesno je, da je Bakrač trebalo da bude procesuiran, zbog povrede prava slobode glasanja i izvesno i unižavanja vojničke profesije. On je bio član najužeg kabineta generalštaba, gdje su se donosile neformalne odluke koje su bile isključivo političkog karaktera.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima