NISAM ČUVAR DOKUMENATA: Bivši premijer Marković odgovorio nasledniku Krivokapiću

V. K.

30. 01. 2021. u 08:40

DUŠKO Marković, nekadašnji predsednik Vlade, komentarišući priču o uništavanju dokaza Agencije za nacionalnu bezbednost, odgovorio je aktuelnom premijeru Zdravku Krivokapiću da predsednik Vlade nije čuvar dokumentacije, dok, kako tvrdi "sekač" služi za uništavanje neslužbenih papira.

НИСАМ ЧУВАР ДОКУМЕНАТА: Бивши премијер Марковић одговорио наследнику Кривокапићу

Foto: Printskrin

Krivokapić je saopštio da je iz zgrade Vlade Crne Gore iznesen veliki broj materijala koji je nestao, a da je u njegovom kabinetu sasvim slučajno otkrio rezač papira.

- Šta je sa njim bilo ne mogu dati odgovor. Zna se ko je učestvovao u tome i kada, i najverovatnije je odnesen veliki deo dokaznog materijala. U mom kabinetu se nalazila jedna mašina, ja sam mislio da je to mobilna klima, nisam je dirao. Jednom sam se pogrešno naslonio i uključio je i video sam da je to rezač. Zašto se uništavaju papiri?

Ključni element koji služi za bilo koji dokaz je zapis, odnosno papir - kazao je Krivokapić, navodeći da je najverovatnije tačno da je veliki deo dokumentacije uništen u periodu od četiri godine, od 2016. do 2020.

Usledila je reakcija bivšeg premijera Markovića.

- Ta dokumentacija se stvara, koristi, čuva i izručuje u skladu sa zakonom i procedurama u tim institucijama i u odgovarajućoj evidenciji. Predsednik Vlade nije čuvar dokumentacije i papira. Sekač papira služi za uništavanje službenih papira - bilo da su luične zabeleške, podsetnici, teze za razgovore i slično. Neverovatno je da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara - napisao je Marković na svom Tviter nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)