PRED NAJAVLJENU SMENU: Bjelica podneo ostavku na funkciju predsednika UO Univerziteta Crne Gore

M. S.

27. 01. 2021. u 11:06

REDOVNI profesor Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica podneo je ostavku 21. januara na funkciju predsednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, saopšteno je u sredu iz Univerziteta Crne Gore, pred sednicu UO, na kojoj bi gotovo sigurno došlo do njegove smene.

ПРЕД НАЈАВЉЕНУ СМЕНУ: Бјелица поднео оставку на функцију председника УО Универзитета Црне Горе

Foto: Arhiva

Posebno posle odluke predstavnika studenata Univerziteta da podrže inicijativu članova UO UCG u ime vlade kao osnivača za izricanje nepoverenja Bjelici, ali i inicijativu za pokretanje postupka za razrešenje rektora Danila Nikolića.


Bjelica će ubuduće biti član Upravnog odbora UCG, saopšteno je iz Univerzitata.

Retke su prilike kada čovek potisne svoje emocije, a još ređe kada potiskuje svoja razmišljanja – nažalost, to se dešava upravo onda kada njegov spiritualni doživljaj okruženja nadjačava sve ono što uobičajena ljudska čula najčešće opažaju čak i kao stanje potpuno uspostavljenog reda i harmonije. Upravo sada moj pogled je negde van nas, negde gdje glasnost nadjačava akademski mir, gde nema odgovora na pitanje ni “šta se hoće”, a još manje ni “šta se može”. Radeći po principu da je svaki čovek u “obavezi da zasadi drvo ispod čije krošnje neće nikada uživati u hladovini” nisam se nadao da ću doživeti da će se upravo to “drvo” – Univerzitet Crne Gore, vrlo brzo razgranati u hiljadama kvadratnih metara prostora za nastavno-naučnu delatnost, kao i ono koje će svojom “krošnjom” čuvati standard studenata i zaposlenih – pouzdanih graditelja budućnosti Crne Gore- naveo je Bjelica u obraćanju Upravnom odboru UCG, čiji je bio dugogodišnji predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)