CRNOGORSKI AMBASADORI IPAK OPOZVANI: Dogovorili se Đukanović, Abazović i Đorđe Radulović

V. K.

26. 01. 2021. u 22:12

U ZAJEDNIČKOM saopštenju predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva broja ambasadora. Tako će Đukanović uprkos upornom protivljenju to da učini sada morati da “položi oružje”.

ЦРНОГОРСКИ АМБАСАДОРИ ИПАК ОПОЗВАНИ: Договорили се Ђукановић, Абазовић и Ђорђе Радуловић

Foto: EPA

- Konstatovano je da je kontinuirana i otvorena komunikacija preduslov uspešne kohabitacije, čiji je cilj očuvanje funkcionalnosti sistema države Crne Gore, njenog ugleda i prestižnog mesta u međunarodnim odnosima, i dobrih rezultata koje je Crna Gora ostvarila na planu vanjske politike i evropskog i evroatlantskog vanjskopolitičkog kursa. Na tom putu, prioritet je odbrana dostojanstva politika, institucija i građana Crne Gore - navodi se u saopštenju, uz dodatak da je prepoznata jasna nadležnost predsednika i Vlade u procesu selekcije diplomatskih predstavnika Crne Gore, kao i pravo Vlade da diplomatski predstavnici budu autentičan izraz njene vanjske politike.

- U tom kontekstu, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade, i dogovoreno da u daljem procesu bude nastavljena dosadašnja pozitivna praksa vanjskopolitičkih konsultacija, na nivou tri predsednika i ministra vanjskih poslova, koja će garantovati kvalitetan dijalog i odabir kadrova čime će se nastaviti dosadašnji stabilan vanjskopolitički kurs Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo, na inicijativu resornog ministarstava Vlada je opozvala Darka Pajovića (Kina), Miodraga Vlahovića (Sveta stolica), Obrada Mišu Stanišića (Bosna i Hercegovina), Vera Kuliš (Nemačka), Dušanka Jeknić (Ujedinjeni Arapski Emirati), Sanja Vlahović (Italija) I Tarzan Milošević (Srbija). Oni su, kako je naveo u svom obrazloženju minister Radulović, štetili interesima države, ne precizirajući o čemu je reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo