EMOTIVAN I KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Porodice preminulih od korone u Baru srele se sa ministarkom zdravlja

B. DABIĆ

11. 12. 2020. u 21:36

GRUPA građana koji sumnjaju u pravilan tretman pacijenata u Opštoj bolnici Baru i ministarka zdravlja dr Jelena Bojović Borinović danas su ragovarali o stanju u regionalnoj bolnici za primorje gde se leče oboleli od virusa korona.

ЕМОТИВАН И КОНСТРУКТИВАН РАЗГОВОР: Породице преминулих од короне у Бару среле се са министарком здравља

Foto: Vlada Crne Gore

Nakon razgovora u Ministarstvu zdravlja, ministarka je kazala da je cilj je da se dodatno unapredi, reorganizuje i poboljša funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

Rodbina preminulih veruje da će novi sistem mnogo toga da promeni kako “ni jedan pacijent ne bi bio prepušten sebi”. Zalažu se da se “bolesnicima pomogne da budu zbrinuti, lečeni kako treba”.

Ministarka dr Jelenom Bojović Borinović navodi da je razgovor bio “emotivan i konstruktivan”.

- Došli smo do zajedničkog zaključka - niko nema lošu nameru. Jedini cilj i zajednički zadatak, moj sa svim lekarima i medicinskim osobljem, biće da dodatno unapredimo, reorganizujemo i poboljšamo funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore, i naravno u Opštoj bolnici Bar - kazala je ministarka Bojović Borinović.

Ona je mišljenja da je najveći problem nastao u nedovoljno dobroj organizovanoj komunikaciji između pacijenata, njihovih najbližih i zdravstvenog sistema.

Članovi porodica preminulih u Opštoj bolnici Bar naveli su da su “ustanovili niz propusta u postupanju sa pacijentima i njihovom lečenju”.

B. Dabić

- Zar je trebalo da čekamo imenovanje nove vlade, nove ministarke, da doktori čija je obaveza da komuniciraju, komuniciraju sa rodbinom pacijenata. Svako pitanje i zahtev su usmereni da se ublaži, ili ako je moguće zaustavi broj umrlih, da se lekarima olakša u Opštoj bolnici Bar, da se ova zdravstvena ustanova opskrbi dodatnom opremom. Verujemo u novi sistem. Optimista sam i mislim da će mnogo stvari da se promeni - kazao je ispred porodica preminulih pacijenata u Opštoj bolnici Bar, Samih Hadžić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!