DUŠKO MARKOVIĆ PONOVO JURI CRKVU Odlazeća vlast u Crnoj Gori nastavlja sa progonom SPC

M. S.

12. 11. 2020. u 12:11

VLAST koja je uprkos zloupotrebi državnih resursa voljom naroda smenjena na parlamentarnim izborima 30 avgusta, nastavlja sa progonom Srpske pravoslavne crkve, visokih crkevnoh dostojanstvenika i verujućeg naroda.

ДУШКО МАРКОВИЋ ПОНОВО ЈУРИ ЦРКВУ Одлазећа власт у Црној Гори наставља са прогоном СПЦ

Foto: Tanjug

U sredu veče u policiji je saslušavan episkop buenosajreski i južnoamerički Kirilo Bojović, a policija je kordonima čuvala goli zid u podgoričkom naselju Donja Gorica od građana koji su pre toga na njemu oslikali Njegoševu kapelu na Lovćenu, što je kasnije prekrečeno po „mudroj“ odluci vlasti.


Malo potom, na tviter nalogu Vlade oglasio se tehnički premijer Duško Marković, koji je za epidemiju korone optužio SPC.

-Odlazeći premijer Duško Marković nije propustio priliku da u poslednjim danima svog mandata optuži novu parlamentarnu većinu i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve za širenje virusa korona koje se dešava ovih dana.  Zaboravio je Marković patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od "neprijatelja". Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti. Bilo bi dobro da Marković shvati da je pretvaranjem Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne boolesti u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih koraka, ovo telo trajno izgubilo poverenje građana i da se propusti ne mogu nadomestiti time što će se krivica prebaciti na političku konkurenciju i crkvu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije Crne Gore, iz koje smatraju da ''prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a, odnosno političkih predstavnika trenutne opozicije koji su u njemu, i njegovo što hitnije postavljanje na zdrave osnove kako bismo se na pravi način uhvatili u koštac sa korona krizom koja hvata sve više maha''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)