EVROPA PREDLAŽE DIJALOG: Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" nastavlja sa odbranom planine

M. S.

28. 10. 2020. u 11:50

DELEGACIJA EU pomno prati sve događaje u vezi sa ovim slučajem i nada se brzom uspostavljanju dijaloga koji će rezultirati rešenjem i prestankom razloga za protest građana koji je upriličen u planini pod otvorenim nebom.

ЕВРОПА ПРЕДЛАЖЕ ДИЈАЛОГ: Грађанска иницијатива Сачувајмо Сињајевину наставља са одбраном планине

Foto GI

U tom smislu je predloženo da se nanovo inicira dijalog sa Ministarstvom odbrane, ali i sa Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, Agencijom za zaštitu životne sredine i drugim relevantnim institucijama.

Ovo je saopštila Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" posle sastanka njenih predstavnika sa Delegacijom EU u Crnoj Gori koju je zastupala ambasadorka Oana Kristina Popa.

Kako kažu iz GI, tema sastanka bila je protestno okupljanje građana na planini Sinjajevini, koju Vojska Crne Gore namerava da koristi kao međunarodni vojni poligon. Sastanak je upriličen na poziv Delegacije, a nakon dopisa koji je GI ranije uputila ovom diplomatskom predstavništvu.

Ambasadorka Popa je istakla da će Poglavlje 27, koje se bavi pitanjem očuvanja životne sredine, u narednom periodu biti u centru pažnje. Samim tim i slučaj militarizacije planine Sinjajevine biće i dalje predmet njihovog interesovanja. Na poslednjoj sednici Parlamentarnog odbora o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore, održanoj u februaru ove godine, poslanici Evropskog parlamenta predložili su amandman koji je tražio zaustavljanje svih aktivnosti militarizacije ovog područja, ali amandman nije usvojen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!