PRVO RESORI PA IMENA: Pregovori sa strankama oko sastava nove Vlade u završnici

V. K.

21. 10. 2020. u 10:30

RESORI, pa tek onda imena ministara ili njihovih zamenika, redosled je dogovora političkih partija tri pobedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo".

ПРВО РЕСОРИ ПА ИМЕНА: Преговори са странкама око састава нове Владе у завршници

Foto Skupština CG

Finiš je formiranja nove izvršne vlasti i gotovo je sigurno da će mandatar Zdravko Krivokapić okupiti tim političara i eksperata koji će zemlju pokušati da izvade iz velike ekonomske krize, socijalne dubioze političkih, nacionalnih i verskih objekata, što je ostavio za sobom režim koji personifikuje politika Mila Đukanovića i njegove DPS.

Već sada je izvesno da u Vladu neće ući albanska koalicija "Jednoglasno" i Bošnjačka stranka, dok su u pregovorima lideri Albanske liste. Sa liste "Jednoglasno" navode da stranke koje čine novu Vladu nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

- Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom i ne žele građansku, već velikosrpsku Crnu Goru - navodi se u odgovoru mandataru. - Čelnici tih partija i na početku 21. veka sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja. Oni članstvo u NATO smatraju strateškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore. Podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, kojim SPC udara u temelje multietničke i multukonfesionalne realnosti u zemlji.

S druge strane, lider Građanskg pokreta URA, Dritan Abazović, kategoričan je da će Bošnjaci i Albanci biti deo nove Vlade.

- Niko ne treba da polaže tapiju da apsolutno predstavlja određeni narod - kaže Abazović. .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)