PUT GRAĐEN PO ZAKONU: O aferi "Petlja", u SDT saslušan bivši ministar Ivan Brajović

S. Đ.

13. 10. 2020. u 18:48

NEKADAŠNJI ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore i lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, saslušan je u utorak pred specijalnim tužiocem Živkom Savovićem.

ПУТ ГРАЂЕН ПО ЗАКОНУ: О афери Петља,  у СДТ саслушан бивши министар Иван Брајовић

Gradilište auto-puta

On je tužiocu pričao o tome kako se postupalo tokom izgradnje prve deonice auto-puta Bar - Boljare. Tokom saslušanja je tvrdio da je, za vreme dok je on bio ministar, sve rađeno u sladu sa zakonom.

Da je u ovom slučaju, koji je crnogorskoj javnosti poznat kao afera "Petlja", neophodno saslušati Brajovića, još prošle godine ukazivala je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) koja je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Brajovića sumnjiče da je sa još nekim strukturama iz vlasti odgovoran zbog toga što u prvobitnu cenu auto-puta nije ukalkulisao gradnju petlje Smokovac i dodatne radove, čime je, kako tvrde, napravio višemilionsku štetu po budžet.

Da li dokaza protiv Brajovića ima biće poznato narednih dana, tačnije, nakon što tužilac Savović sasluša još nekoliko svedoka.

Brajoviću ovo nije prvo saslušanje pred Specijalnim državnim tužilaštvom. Saslušan je i sredinom maja zbog provere da li je prihodovao 150.000 evra od navodno fingirane prodaje zemljišta u Danilovgradu i da li mu je predsednik "Atlas grupe", Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 evra sa rivolving kartice u Atlas banci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)