MITROPOLIT PORUČIO MILU: Odlazeća vlast da ne preti da će braniti Crnu Goru iz šume

Beta

21. 09. 2020. u 13:28

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas odlazećoj crnogorskoj vlasti da ne preti da će da ruši i odlazi u šume "jer su svi rušitelji otišli u nepovrat".

МИТРОПОЛИТ ПОРУЧИО МИЛУ: Одлазећа власт да не прети да ће бранити Црну Гору из шуме

Foto Tanjug-AP

Kako su prenele današnje podgoričke Vijesti, Amfilohije se "pomolio da im Bog vrati razum, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira".

- Crkva Božja je stradala kroz vekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vreme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve. Zabranjivali da se ide Božjim putem. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi naslednici koji su obezboženi hteli da stvaraju svoju crkvu - naveo je.

Amfilohije je ocenio da je reč o "bezumlju" jer s jedne strane to "svedoči da je u njihovoj svesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu....samo što niu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj..." rekao je Amflohije u Budvi, prenose Vijesti.

On je kazao "daj Bože i ove koji su sledbenici Marksa i Engelsa, Broza, da i njima Bog vrati razum".

- To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi dobroga i blagoslovenoga, samo ako to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima. Ne preteći da će da ruše, da beže u šume i da odatle nastave rušenje - kazao je Amfilohije i dodao da će "dati Bog da se obnovi i srušena svetinja na Lovćenu Svetog Petra Cetinjskog" i druge svetinje.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je u petak da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

- Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi - rekao je Đukanović u televizijskom intervjuu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jugoslava Pravdic

21.09.2020. 18:05

Poštovani, Da, graditi kapelu, ali samo onu kako je izgledala kako je sagradjena za Svetog Petra Cetinjskog. Bez ornamenata vezano za Karadjordjeviće. Samo originalno zdanje. Držite se svoga duhovnoga polja i nemojte Vi ukazivati u šta ko treba da veruje. Ostavite Karadjordjeviće Srbiji, a Petoroviće Crnoj Gori. I, ne morate Vi ništa, narod će to kad bude vreme.

Branko

22.09.2020. 14:16

Одлазеће и покрадене од ЦГ милијарде се не бране из шуме него одакле су склоњене..