IGUMAN VISOKIH DEČANA NAHVALIO ABAZOVIĆA: Društvene mreže gore od ovog Dritanovog snimka (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 09. 2020. u 15:26

ИГУМАН ВИСОКИХ ДЕЧАНА НАХВАЛИО АБАЗОВИЋА: Друштвене мреже горе од овог Дритановог снимка (ВИДЕО)

Foto: A. Stanković/V.N.

IGUMAN manastira Visoki Dečani Sava Janjić javno je na svom Tviter profilu pohvalio lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića zbog njegovih reči o potrebi da se Crnoj Gori uspostavi sistem.

Iguman Sava Janjić je na Tviteru podelio video intervju u kome Dritan Abazović, koga mediji nazivaju “Albanski četnik“, ističe potrebu da se u Crnoj Gori uspostavi zdrav sistem te da onda neće biti važno ko je na vlasti.

- Potpuno jasno. Važno je uspostaviti vladavinu prava, punu odgovornost (accountability) političkih predstavnika, utvrditi nezavisne medije i sudstvo, versku slobodu. Tada personalna rešenja neće biti problem i neće se smenjivati “režimi” nego će vlast imati pravni kontinuitet - napisao je Sava Janjić uz postavljen video.

Šta je tačno rekao Dritan Abazović pogledajte u videu:

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MGM

08.09.2020. 16:06

Verske slobode- znaci li to da ce autokefalna crnogorska pravoslavna crkva konacno dobiti svoje priznanje i vjerske objekte da imaju braca đe Bogu da se pomole?????

Kockica

08.09.2020. 22:58

@MGM - Ne, to ne znaci da ce Crnogorska "crkva" dobiti svoje objekte zato sto to nije crkva nego kombi druzina sa rascinjenim Mirasem na celu. Vernici znaju sta oznacava pojam crkve. Gospod Isus Hristos to nece dozvoliti. Jedina istinita i priznata crkva u Crnoj Gori je Mitropolija Crnogorsko Primorska u okviru Srpske Pravoslavne crkve i tako ce zauvek ostati. Shvatite to vec jednom. Zaslepljeni ste MONTENEGRINI i ne kapirate nista sto je vezano za crkvu.

IsoPatanovic

08.09.2020. 21:11

@Milutin Đurović - Klasican primjer ispranog mozga od strane rezima...Pravoslavlje je to druze,covjek je covjek ne bitno vjere koje je,nacije...To mora da se prihvati...