GLASAO UMESTO SUPRUGE: Za samo dva sata glasanja mnogo izbornih nepravilnosti u Crnoj Gori

Novosti online

30. 08. 2020. u 09:36

U CRNOJ GORI se održavaju jedanaesti parlamentarni izbori od uvođenja višepartijskog sistema, a peti od obnove nezavisnosti. Lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju

ГЛАСАО УМЕСТО СУПРУГЕ: За само два сата гласања много изборних неправилности у Црној Гори

Foto: D. Milovanović

Do sada je po pisanju lokalnih medija bilo više nepravilnosti na biračkim mestima.

Na biračkom mestu broj 17 u Opštini Tuzi, mesna zajednica Vranj, niko od članova odbora nije umeo da startuje aparat za glasanje, a nisu znali ni kako se koristi tokeni te glasanje nije počelo na vreme, naveo je CeMi. 


Na biračkom mestu 15 u Sutomoru član biračkog odbora naglas izgovara imena birača, saopštio je CeMi.

U Baru na biračkom mestu 16 suprug jedne od upisanih birača je ušao u kabinu sa njom i zaokružio umesto nje. Birački odbor je ponistio glasački listić, objavio je CeMI.

CDT da je na biračkom mestu 78-C u Podgorici, birački odbor proglasio nevažećim listić nakon što ga je birač fotografisao.

Na biračkom mestu broj 6 u Kotoru došlo do kraćeg prekida glasanja. Kako javljaju posmatrači CDT-a birač je slikao glasački listić, a istovremeno je prestao da radi uređaj za elektronsku identifikaciju. Birački odbor je donio odluku da fotografisani listić proglasi važećim. Glasanje je nastavljeno.

Predsednik Državne izborne komisje Aleksa Ivanović kazao je da biračko mesto 29 OŠ Ilino brdo u Pljevljima nije otvoreno do 8 časova zbog propagadnog materijala u blizini biračkog mesta. Ivanović je kazao da će glasanje na tom biračkom mestu biti produženo.

Na biračkom mestu broj 12 u Kolašinu, zbog kvara na uređaju za EIB, glasanje je kasnilo skoro sat i po vremena, objavio je CDT. Pravilima o radu biračkih odbora predviđeno je da ako je glasanje prekinuto duže od jednog sata produžava se onoliko vremena koliko je prekid trajao.

Posmatrači CDT-a javljaju da problema sa uređajem za elektronsku identifikaciju ima i na biračkom mestu broj 2 na Žabljaku, gde uređaj ne radi pa se glasa na osnovu vizuelne identifikacije.

Uređaj ne radi na biračkom mjestu 22 u Podgorici, a na biračkom mestu 26A u Podgorici uređaj ne očitava pasoše, javlja CDT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)