PODRŠKA SPC U CRNOJ GORI: Unija Crnogoraca Kosova brani svetinje

M. S.

02. 08. 2020. u 15:45

- DANAS na Ilindan, okupili smo se u dobroj veri da našim potpisima pošaljemo podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj i eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

ПОДРШКА СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ: Унија Црногораца Косова брани светиње

Foto: Privatna arhiva

Ovo je deo saopštenja Unije Crnogorca Kosova, koje su svojim potpisima i pečatima overili čelnici Udruženja Crnogoraca Kosova, Nova Snaga, Crnogorska liberalna stranka, Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“, Građanska inicijativa „Luča“, udruženje žena poreklom iz Crne Gore i Udruženje Crnogoraca Kosova „Duklja“.

- Crnogorski narod je stotinama godina branio i ugrađivao sebe u pomesnu Pećku Patrijaršiju. I nadalje postojano stoji na braniku majke svih naših crkvi u kojima smo činom krštenja širom ove svete zemlje primali i primamo prvu Svetu Tajnu duhovnog rađanja za večnost. Stoga smo sasvim razumljivo od prvog dana uz našu Crkvu i verni narod uvjereni da ćemo u zajedništvu i bratskoj ljubavi sa verom u Boga odbraniti svetinje u Crnoj Gori od odnarođene vlasti. Pozivamo sve verne i pravdoljubive crnogorske organizacije u dijaspori da se oslobode straha i da nam se pridruže u ovoj svetoj misiji, jer braneći svetinje, branimo porodicu, dom i Crnu Goru - poruka je članica Unije Crnogoraca Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)