MITROPOLIJA PRIHVATILA POZIV: Sastanak sa Duškom Markovićem u ponedeljak

V.K.

19. 07. 2020. u 22:17

MITROPOLIJA crnogorsko primorska prihvatila je poziv premijera Duška Markovića na dijalog o Zaknu o slobodi veroispovesti.

МИТРОПОЛИЈА ПРИХВАТИЛА ПОЗИВ: Састанак са Душком Марковићем у понедељак

Tanjug

Razgovori će se voditi u ponedeljak u Vili "Gorica" u Podgorici sa početkom od 16 časova.

- Crkva je bila, jeste i ostaje privržena dijalogu kao jedinomp pravom putu i načinu da se reše otvorena pitanja u odnosima između Crkve i države koja je nastalapre i nakon donošenja i stupanja na snagu spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Iz tog razloga prihvatamo vaš poziv, iako stiže sa ne malim zakašnjenjem,za dovršetak započetog pa prekinutog dijaloga, u nadu da to ne činite radi uključivanje ove teme u vašu predizbornu kampanju, na što ne moženo pristati, kako zbog Crkve Božije tako i vernog naroda. Očekujemo da će Vlada u potpunosti konačno ispoštovati crkveni i pravni subjektivitet Mitropolije crnogorsko-primnorske i eparhije Srpske pravoslavne crkve, i prihvatiti naše predloge o izmenama i dopunama pomenutog zakona, ističe se u saopštenju Mitropolije.

- Imajući u vidu složenost prilika u kojima se nbali Crna Gora,a posebn veliku zabrinutost Crkve zbog nasilja nad sveštenstvom i vernim narodom, kao i zbog progonjenja sveštenstva i monaštva ipak ne gubimo nbadu da će Vlada i Skuoština Crne Gore pod hitno izmeniti i dopuniti sporni zakon koji je glavni uzročnik ove nezapamćene odbrane Svetinja od strane Pravoslavnog naroda Crne Gore. Prihvatamo predloženi termin sastanka u ponedeljak 20.jula u 16 časova u vili Gorica u Podgorici, navodi se u saopštenju koje je potpisao protojerej-stavrofor Obren Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove