Idem sa liste, dajmo šansu novim ljudima: Ponuda Bečića čelnicima opozicije

Novosti online / M. SEKULOVIĆ

sreda, 08. 07. 2020. u 13:08

Идем са листе, дајмо шансу новим људима: Понуда Бечића челницима опозиције

Foto: Novosti arhiva

Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Ovo je saopštio lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, koji ističe da isto kao što je 2018. godine odustao od predsedničke kandidature, na predlog dela parlamentarne opozicije, a zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsedničkim izborima, tako i sada na sopstvenom primeru nudi konkretan doprinos.

- Hajde da damo šansu novim ljudima, hajde da relaksiramo opozicionu scenu, hajde da otvorimo prostor za novu energiju, hajde da stvorimo novu vrednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobeđuje DPS. Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od trigodine poslaničkog staža, nudi nešto ovako, onda verujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane. Ukoliko oslobodimo Crnu Goru, onda će biti šanse i mesta za sve. Na ovaj način relaksiram i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu - kazao je Bečić, osvrćući se na prvi sasataak predstavnika opozicije i ''kovanje strategije'' o zajedničkon nastupu na parlaemntarnim izborima, zakazanim za 30 avgust...

- Bez obzira na to što se nikad, ali nikad, nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji celokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji. Naši predstavnici su jasno saopštili da podržavamo predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, kao i ukoliko na listi neće biti kandidati koji već imaju u Skupštini Crne Gore tri i više poslaničkih mandata - kazao je Bečić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)