OTVOREN PUT LUBNICE-JEZERINE: Bolja veza juga sa severom Crne Gore

M. SEKULOVIĆ

18. 03. 2024. u 19:33

POSLE duže od sedam godina gradnje, put između Lubnica u opštini Berane i Jezerina na području Kolašina, koji će umesto predviđenih oko 35 miliona, građane Crne Gore koštati više od 56 miliona evra, konačno je danas otvoren za saobraćaj, doduše u probnom režimu od sedam do 18 sati.

ОТВОРЕН ПУТ ЛУБНИЦЕ-ЈЕЗЕРИНЕ: Боља веза југа са севером Црне Горе

Vlada CG

- Put dug 15 kilometara i tunel Klisura od 2,8 kilometara, koji su od danas probno otvoreni za saobraćaj, neki su od projekata kojima se sever povezuje s ostatkom Crne Gore, što je prioritet Vlade - saopštio je premijer Milojko Spajić.

Premijer je sa saradnicima i čelnicima opština Berane i Kolašin prisustovao puštanju puta u saobraćaj.

- Veliko je zadovoljstvo da ovaj dugoiščekivani projekat danas puštamo u probni rad. Pristupni putevi lokalni nisu na zavidnom nivou, međutim, radićemo na tome narednih meseci. Najbitnije je da je put od Berana i vasojevićkog kraja prema ostatku Crne Gore, odnosno Podgorici, skraćen 30 do 40 minuta. To je velika i jako bitna vest za ovaj kraj. Infrastrukturno povezivanje severa jedna je od najbitnijih tema aktuelne Vlade. Svi programi Vlade, uključujući Evropa sad 2, zavise od takvih poteza. Izuzetno smo zahvalni i našim prijateljima iz Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD). Jedan veliki projekat koji će otvoriti severoistok Crne Gore za mnogo bolju povezanost je auto-put Mateševo - Andrijevica - kazao je Spajić.

S obzirom na to da se radi o probnom radu, saobraćaj na putu nije dozvoljen za teretna i vozila za prevoz opasnih materija.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!