NACIONALISTI MUTE VODU: Milo Đukanović o odnosima Crne Gore i BiH i nedavnoj poseti Dodika

V.K.

16. 03. 2024. u 16:47

Porast desnice je veoma opasan, ne samo na Balkanu gde su nacionalizmi opet digli glavu.

НАЦИОНАЛИСТИ МУТЕ ВОДУ: Мило Ђукановић о односима Црне Горе и БиХ и недавној посети Додика

Foto Novosti

Mi smo se prerano ponadali da su oni sahranjeni u ratovima koji su okončani Dejtonski mirom. Desničarenje je danas postalo jako opasno i jako unosno, kazao je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović za "Dnevni avaz".

Komentarišući odnos Crne Gore i Bosne i Hercegovine i nedavnu posetu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Crnoj Gori, kao i njegov susret sa predsednikom Skupštine Andrijom Mandićem, Đukanović je kazao da su odnosi BiH i Crne Gore veoma uzorni, kao i da o tome svedoči mnogo događaja iz novije istorije.

- Kao čovek koji se dugo bavio državnom politikom, mogu svedočiti da je bilo prijateljstva i razumevanja. Kada dođe do geopolitičkih poremećaja kakve danas vidimo, kada je završena epoha idile između Istoka i Zapada, onda to nacionalisti koriste kao zgodno vreme za ostvarivanje ciljeva - rekao je Đukanović.

Naveo je da nacionalisti nisu naučili lekcije iz ranijih pogibija.

- Nacionalisti nisu izvukli nauk iz pogibije 150 hiljada ljudi da je njihova politika pogrešna, nego su izvukli zaključak da nisu imali dobro vreme i da bi danas, kada su zaoštreni odnosi, njihove ideje mogle biti ostvarene. Provokacije sa te posete smeštam u taj kontekst. To je neodgovorna politika koja pokušava da zamuti čistu vodu između naše dve države - dodao je Đukanović.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!