ABAZOVIĆ OBJAVIO RAT ŠUMARSKOJ MAFIJI: Šumokradice državi otele milijardu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 10. 2023. u 13:37

DRŽAVA je do sada izgubila više od milijardu evra zbog eksploatacije šuma i da danas zvanično objavljuje rat šumarskoj mafiji. 

АБАЗОВИЋ ОБЈАВИО РАТ ШУМАРСКОЈ МАФИЈИ: Шумокрадице држави отеле милијарду

Vlada, V. Vujisić

Ovo je izjavio predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je sa članovima Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije obišao devastirani šumski prostor u Jelovici.

- U protekle dve sedmice su zatvorene neke pilane, podnete su krivične prijave, oduzeta je određena mehanizacija, brojni predmeti su formirani u tužilaštvu. ANB je popisala imena lica i kompanija za koje se osnovanao sumnja da nelegalno seku šume, kazao je Abazović, čiju izjavu je potkrepio ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić podatkom da su u proteklom periodu kontrolisane 93 pilane, od kojih je osam zatvoreno!

-Raspolažemo imenima osoba koje su se bavile eksploatacijom šuma i jerovatno će uskoro biti i hapšenja. Od danas više niko ne može biti privilegovan, tvrdi Adžić.

Da je država konačno rešila da stane na put pohari i uništavanju šuma, ukazale du i rečinspecijalnog državnig tužioca Vukass Radonjića, koji je nio jasan- u tužilaštvu postoje predmeti protiv pojedinih zaposlenih u Upravi za šume.

-Nadam se da će u narednom periodu ti predmeti biti prioritet, kazao je Radonjić.

-Vidi se da je država krenula u brorbu protiv šimske mafije. Zaista sam iznenađen kako je ova akcija odjeknula. Oseća se strah kod šumarske mafije. Očekujem da će biti procesuirana lica unutar institucija, smstra  poznati ekološki aktivista Vuk Vujisić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)