PROFITIRALI OD TRAJEKTNE LINIJE: Za četiri i po meseca zaradili 3,2 miliona

I. D. S.

25. 09. 2023. u 09:30

DIREKTOR JP Morsko dobro Mladen Mikijelj saopštio je da su u tom preduzeću zadovoljni letnjom turističkom sezonom, te da su na liniji Kamenari-Lepetane, za četiri ipo meseca, ostvarili očekivani prihod od 4,5 miliona evra. Kako je naglasio, rashodi su bili 1,3 miliona, tako da je profit bio 3,2 miliona evra.

ПРОФИТИРАЛИ ОД ТРАЈЕКТНЕ ЛИНИЈЕ: За четири и  по месеца зарадили 3,2 милиона

JP Morsko dobro

- Od bivšeg korisnika linije država je za 20 godina imala prihod od 800.000 evra, tako da brojke dovoljno govore koliko je država bila na gubitku. Plan je da godišnji profit bude  4,5 miliona evra, pa ćemo u narednih 20 godina ostvariti profit od 70 miliona - kazao je Mikijelj.

On je dodao da će povrat investicija biti u naredne tri godine, a ostalih 17 će ići direktno u budžet građana.

- Sredstva će biti investirana i u opštine koje gravitiraju liniji. Podržaćemo sportske klubove, kulturu, razne manifestacije, kako bi građani tih opština osetili benefite od ovog posla - poručio je Mikijelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom