PUKAO POLITIČKI BRAK IZMEĐU DPS I BOŠNJAČKE STRANKE: Zatražena smena predsednice Opštine Anele Čekić

M. SEKULOVIĆ

19. 09. 2023. u 21:23

DUGOGODIŠNjA "ljubav" između DPS i Bošnjačke stranke "pukla" je konačno i u Gusinju, a "ceh" će po svoj prilici platiti predsednica Opštine Snela Čekić, kadar DPS.

ПУКАО ПОЛИТИЧКИ БРАК ИЗМЕЂУ ДПС И БОШЊАЧКЕ СТРАНКЕ: Затражена смена председнице Општине Анеле Чекић

M. S.

Naime, "nezadovoljni načinom funkcionisanja lokalne samouprave, radom kabineta predsednice Opštine, netransparentnošću u radu i niza drugih nepravilnosti, 20 odbornika u lokalnom parlamentu, odnosno dve trećine, predalo je danas inicijativu za smenu predsednice Opštine Gusinje Anele Čekić".

- Inicijativa je upućena ka predsedniku Skupštine opštine (SO) Gusinje Bujaru Hasanđekaju, koji će zakazati sednicu, a potpisali su je odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijalističke narodne partije (SNP) - kaže predsednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Gusinje Sanel Balić.

On je saopštio da je Čekić (DPS) suprotno zakonu razriešila dužnosti kadrove BS sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić, što je čin na koji će BS imati adekvatan odgovor.

M. S.

Anela Čekić

Inače, lokalnu vlast u Gusinju čine DPS, Bošnjačka stranka i Albanska koalicija. Redovni lokalni izbori u Gusinju trebalo bi da budu održani naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)