NEUKI "ISUKALI MAČ": Sve dublji raskol u takozvanoj CPC

V.K.

06. 09. 2023. u 14:11

RUŠENjE raspopa Miraša i "aktiviranje" raskolnika Borisa unelo je žestoke podele u kanonski nepriznatoj i anticrkvenoj organizaciji CPC. Sekretar Dedeića i njegov dugogodišnji saborac Stevo Vučinić ocenio je juče da je na CPC isukan mač od strane neukih i nepoznatih koji su zavedeni propagandom "tereteći vladiku Mihaila da je kriv za zločinački odnos crnogorske države prema samoj crkvi".

НЕУКИ ИСУКАЛИ МАЧ: Све дубљи раскол у такозваној ЦПЦ

tzv. CPC

- I još su se bezočno usudili da ga terete da je dozvolio da se crkvena imovina nezakonito prepiše na Srbiju, što je uradila bivša vlast. Gledao sam što se ne gleda pod zemljinom šarom, da umišljeno civilno lice, ukrašeno titulama, na ulici, intronizuje crkveno lice u mitropolita i proglašava počivšeg vladiku Antonija svetim. Doduše, niko od tih civila nije poznat crkvenoj javnosti, niti je za Crnogorsku crkvu uložio dlaku s glave ali, očito, u stanju koje dovodi u pitanje njihov mentalni status, isukali su mač protiv Crnogorske crkve. Tome se mogu veseliti svi njeni neprijatelji - poručio je Vučinić.

U međuvremenu Miraš Dedeić je "episkopu" Borisu i "sveštenstvu" koje je učestvovalo na opštecrnogorskom zboru privremeno ukinuo "sveštenička prava", ocenjujući da su oni obmanuti učestvovali u nekanonskom, nezakonitom i antiustavnom proglašenju "vikarnog episkopa Borisa Bojovića za mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve".

Novoizabrani "mitropolit" Boris je najavio formiranje pravnog tima koji će "pokrenuti postupke protiv institucija i pojedinaca zbog otimanja crnogorskih crkava i manastira".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)