PODRŠKA ABAZOVIĆU: Potpredsednik SNP i ministar Dragoslav Šćekić - Vlasnici privatna države da se privedu pravdi

Марија Стевановић
Marija Stevanović

22. 07. 2023. u 14:22

OVO ne sme da bude sporadična akcija, već se jednom za svagda mora udariti na mafijašku piramidu, i to ne sa dna, kako to obično biva, već krenuti isključivo sa vrha pomenute piramide, a Socijalistička narodna partija će uvijek biti deo te borbe, jer smo od nje i ponikli.

ПОДРШКА АБАЗОВИЋУ: Потпредседник СНП и министар Драгослав Шћекић  - Власници приватна државе да се приведу правди

M.S.

Kao član 43. Vlade i potpredsednik Socijalističke narodne partije (SNP), pružam punu podršku predsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, koji je otvoreno krenuo putem kojim SNP već 25. godina hodi i izgara, i koja je shodno svojim mogućnostima i kada nismo bili deo Vlade, vodila borbu na svim nivoima i ukazivala na sve ovo što je konačno postalo vidljivo.

Ovo je nakon poslednjih akcija policije u kojima su zaplenjeni skupoceni automobili za koje se sumnja da ih je koristio Specijalni policijski tim prilikom kriminalnih pohoda u korist jednog od kotorskih klanova, ali i zaplene vojno-policijske opreme dostupne samo specijalnim jedinicama za složene intervencije, napisao potpredsednik SNP Crne Gore i ministar zdravlja u Vladi Dragoslav Šćekić.

- Sada kao deo Vlade, prioritet nam je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, dosadašnji postignuti rezultati i delovanja to i pokazuju. Na osnovu informacija sa kojima je upoznata javnost, jasno se vidi da su određene strukture zgazile institucije i stavile pod svoju kontrolu i tako državu učinile privatnom, bogatili se, manipulisali građanima i držali nas kao taoce. Nedodirljivi i povlašćeni konačno moraju biti jednaki pred zakonom, kao i ostali građani Crne Gore, koji ističe da ova borba zahteva opšti konsenzus svih subjekata i pojedinaca koji žele da ovo napokon bude pravna država sa odgovornim i jakim institucijama, država sigurne budućnosti naših građana, država u kojoj će se znati šta je ozbiljan i častan službenik policije koji će biti dostojan te funkcije, i spreman da zaštiti integritet nevinog građanina i državnu imovinu od svakog pokušaja njihovog urušavanja, bez obzira ko je na suprotnoj strani zakona - smatra Šćekić.

On ističe da su na putu ka ostvarivanju vladavine prava i u direktnom i indirektnom obračunu sa kriminalnim grupama koje su okupirale sistem, mnogi su podneli veliku žrtvu i izgubili živote.

- Baš njima, i svim građanima dugujemo da lica koja su okoristila državnu imovinu i koja su saučestvovala u nedelima i koja su ostavila veliki pečat i rane u našem društvu, budu adekvatno procesuirana. Ne sme se dozvoliti ni to da pojedini politički subjekti vrate ove i ovakve strukture u institucije sistema, i da pomoću njih ispoljavaju moć prema građanima i državi, kakav je bio slučaj. Uprava policije sa svojom posebnom jedinicom juče je obavila svoj posao na odgovoran i nadasve, hrabar način u izvršenju racije u hotelu ''Podgorica'' i time konačno pokazala da nema nedodirljivih. Ovo je još jedan vidljiv dokaz da su organizovane kriminalne grupe ufiltrirane u institucije sistema i da su na taj način lakše delovali u organizovanom i dobro osmišnjenom urušavanju države, a da su pripadnici Uprave policije sa strahom obavljali svoje svakodnevne radne zadatke svesni da u svojim redovima imaju lica koja su deo pomenutih grupa i na taj način im je bio blokiran profesionalni rad, a oni sami potčinjeni u istom. Sada kada imaju odgovornu izvršnu vlast koja im daje pun autoritet, podršku i samostalnost da postupaju u skladu sa zakonskim regulativama jednako prema svima, i da se napokon odupru i bez straha isfiltriraju kriminal iz svojih redova, deluju u ime države i adekvatno i časno čuvaju bezbednost građana - jasan je Šćekić.

PIRAMIDA

Poručio je da „Ovo ne sme biti sporadična akcija, već se jednom za svagda mora udariti na mafijašku piramidu, i to ne sa dna, kako to obično biva, već krenuti isključivo sa vrha pomenute piramide.“

- Socijalistička narodna partija će uvek biti deo te borbe, jer smo u njoj ponikli i to u vreme kada se o srastanju države i kriminala pričalo samo šapatom, dok su naši poslanici i odbornici vodili pravi boj sa onima koji su tada počeli da nam ''plene'' državu - kaže Šćekić. -Pozivam Specijalno državno tružilaštvo da ispita sve okolnosti pod kojim su vozila i oprema za intervencijske akcije stavljeni u službi Uprave policije, a nisu pokretna imovina iste i na koji način su se koristila i u čije svrhe. Država nedodirljivih i povlašćenih pojedinaca u službi DPS više ne postoji. DPS strukture se moraju navići na neku novu državu, na neku novu izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, na to da se zakon primenjuje jednako za sve. Vjeme države kriminala se mora završiti!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)