U "ČISTOĆI" PRLJAVA RABOTA Šaranović i Vukadinović predali SDT zloupotrebe u gradskom preduzeću

I.S.

27. 06. 2023. u 07:00

ZAMENIK gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović i predsednik Odbora direktora "Čistoće" Milan Vukadinović predali su Specijalnom državnom tužilaštvu dokumentaciju koja, kako tvrde, ukazuje na zloupotrebe u radu tog gradskog preduzeća tokom mandata bivšeg direktora Andrije Čađenovića.

У ЧИСТОЋИ ПРЉАВА РАБОТА Шарановић и Вукадиновић предали СДТ злоупотребе у градском предузећу

Demokratska CG/ printskrin

- Već smo kazali da su zaposleni, po sopstvenom kazivanju, bili izloženi višegodišnjem pritisku od strane bivšeg rukovodstva da lažiraju iskaze. Ima tu donacija, isplate jednokratne pomoći. Kako će tužilac kvalifikovati krivična dela to je njegov posao. Naš zadatak je da javnost i nadležne upoznamo sa svim nezakonitostima - rekao je Šaranović.

Kako ističe, veruje da je ovo samo "samo vrh ledenog brega", navodeći da se veliki broj zaposlenih oslobodio da ukaže na brojne zloupotrebe, a prednjače, kaže Šaranović, pritužbe na račun Čađenovića.

Nisam ništa krivotvorio

- NIJE tačno da sam ikada bilo šta "tajio" ili "naređivao" da se nešto "skriva i krivotvori". Napominjem da ništa nezakonito nije urađano - negira Čađenović bilo kakve nezakonitosti za vreme njegovog mandata. - "Čistoća" DOO podleže internoj i eksternoj reviziji, a revizori svojom licencom i krivičnom odgovornošću garantuju objektivnost revizorskih izveštaja, u kojima nema podudarnosti sa onim su izneli Šaranović i Vukadinović.

Navodi i da se je ono što se za sada sigurno zna, da je "Čistoća" dužna više od dva miliona evra, dok je dug prilikom dolaska Čađenovića na čelo firme bio manje od 100.000.

- U istom periodu stanje na računu kompanije smanjeno je sa 530.000 na 40.000 evra. Odgovorna lica iz službe finansija tvrde da nisu validno prikazivani izveštaji, te se vrednost štete ni ne može precizno utvrditi - kazao je Šaranović.

Zamenik gradonačelnice Glavnog grada tvrdi i da više od pola mehanizacije za odvoz otpada nije u funkciji, a reč je o mašinama starosti od samo nekoliko godina. Prethodnih dana objavljivani su i podaci iz analitičkih kartica koji pokazuju da se novac gradske firme nemilosrdno trošio na cvetne aranžmane, slatkiše, egzotična putovanja, te da su stotine hiljada evra pošle na donacije i pomoć neimenovanim licima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)