POČELA IZBORNA TIŠINA U CRNOJ GORI: Na sutrašnjim parlamentarnim izborima pred biračima čak 15 lista

Novosti onlajn

10. 06. 2023. u 08:15

IZBORNA tišina uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji će biti održani u nedelju, počela je u ponoć. Na parlamentarnim izborima učestvovaće 15 lista.

ПОЧЕЛА ИЗБОРНА ТИШИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: На сутрашњим парламентарним изборима пред бирачима чак 15 листа

Foto: D. Milovanović

Kako je odlučeno žrebom, na glasačkom listiću prva će biti lista „Jasno je! - Bošnjačka stranka - mr Ervin Ibrahimović“, druga „HGI - Na pravoj strani svijeta!“, a treća „Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić“, prenosi RTCG.

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa „Za tebe“ biće na četvrtom mestu, a na petom lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom „Narodna koalicija - složno i tačka“.

Na šestom mestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, sledi lista „Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić“, a zatim lista „Pokret za promjene - Prvo Crna Gora - Nebojša Medojević - Reforme za spas zemlje“.

Lista „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ je na devetom mestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija - „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković“.

Lista „Evropa sad – Milojko Spajić“ je na 11. mestu na glasačkom listiću, sledi „SDP – Za našu kuću“, a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata „Aleksa i Dritan - Hrabro se broji!“.

Na 14. mestu je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije „Za budućnost Crne Gore“, a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom „Albanski forum - Nik Gjeloshaj "BESA za Evropski Razvoj“.

Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

Parlamentarni izbori 11. juna biće dvanaesti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon proglašenja nezavisnosti od Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TEŠKO JE ZNATI DA LI JE SVESTAN: Supruga progovorila o tužnom stanju Brusa Vilisa