U SNP CRNE GORE NEMAJU DILEME:"Otvoreni Balkan"-pun pogodak                 

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 05. 2023. u 16:19

REGIONALNO ekonomsko povezivanje u najboljem je interesu Crne Gore, zbog čega Socijalistička narodna partija u potpunosti podržava pristupanje inicijativi "Otvoreni Balkan", saopštila je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu koalicije "Za tebe-SNP-Demos".

У СНП ЦРНЕ ГОРЕ НЕМАЈУ ДИЛЕМЕ:Отворени Балкан-пун погодак                 

SNP

- Činjenice su neumoljive – „Otvoreni Balkan" olakšava prekogranično kretanje i međusobnu trgovinu, te kreira zajedničko tržište koje je atraktivnije stranim investitorima. "Otvoreni Balkan" takođe pruža dodatnu priliku za izvoz firmama iz Crne Gore, nudi veći dijapazon poslova radnoj snazi i olakšava kretanje građana regiona -rekla je Slađana Kaluđerović.

Kako kaže, za Crnu Goru inicijativa "Otvoreni Balkan" predstavlja pun pogodak, jer, osim što značajno olakšava kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, otvara širok prostor za privlačenje novih investitora, koji će pre uložiti novac u veće nego u usitnjeno tržište smatra Kaluđerović, koja ističe da du potpuno nepravdane bojazni da "Otvoreni Balkan" šteti ekonomiji Crne Gore.

- Najbolji primer da se to neće desiti je Severna Makedonija, koja je ulaskom u tu regionalnu inicijativi značajno uvećala trgovinsku razmenu sa Srbijom i Albanijom. "Otvoreni Balkan" nudi ogroman potencijal za povećanje BDP-a Crne Gore, a to znači veće plate i penzije, otvaranje novih radnih mesta i privlačenje stranih investicija, što sve ukupno znači bolji kvalitet života u Crnoj Gori - smatra Kaluđerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)