PLATA ČEKALA POTPIS: Zaposlenima u Upravi za ugljovodonike kasni zarada od januara, jer institucija nema direktora

I. D. S.

29. 03. 2023. u 08:00

ZAPOSLENI u Upravi za ugljovodonike konačno bi posle više meseci mogli da prime platu. Razlog za kašnjenje u isplati zarada je to što je ta državna institucija mesecima čeka na imenovanje direktora, te nije imao ko da potpiše platne liste. To ovlašćenje sada je dobila pravna savetnica u Upravi, Mia Marković.

ПЛАТА ЧЕКАЛА ПОТПИС: Запосленима у Управи за угљоводонике касни зарада од јануара, јер институција нема директора

Foto gov-me

Poslednju platu zaposleni u Upravi za ugljovodonike primili su krajem januara, a zarade koje je trebalo da prime naredna dva meseca nisu isplaćene jer Vlada nije uspela da dogovori ko će biti na čelu te institucije. Kako radnici i dalje ne bi trpeli zbog toga i konačno dobili svoj zarađeni novac, Vlada je na poslednjoj sednici donela odluku da se Markovićeva, koja u Upravi obavlja funkciju samostalne savetnice i - pravnice, ovlasti za upravljanje budžetskim sredstvima namenjenih toj ustanovi.

FATIĆ NIJE PO MERI ABAZOVIĆA

KADA je početkom marta na Vladi predloženo da se Fatiću poveri puni mandat, premijer Dritan Abazović odbio je njegovo imenovanje.

- Razumem potrebe da se isplate zarade, ali dajte drugi predlog. Nema razloga da se dodatno obrazlaže, s obzirom na to da se radi o poznatim licima - obrazložio je Abazović odbijanje imenovanja Fatića, koji je do pre imenovanja na tu v. d. funkciju bio poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

- Vlada je 27. marta 2023. godine na telefonskoj sednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o obezbeđivanju nesmetanog funkcionisanja i rada organa Uprave za ugljovodonike. Tim povodom, Vlada je ovlastila Miu Marković, samostalnu savetnicu i pravnicu Uprave za ugljovodonike, da raspolaže budžetskim sredstvima opredeljenim Upravi za ugljovodonike, u skladu sa Zakonom o budžetu za 2023. godinu, kao i da potpisuje finansijske akte neophodne za nesmetano funkcionisanje rada organa, do imenovanja vršioca dužnosti direktora ili imenovanja direktora u skladu sa Zakonom - saopšteno je iz Vlade.

Uprava za vodonike već neko vreme je u v. d. stanju, a i bez vršioca dužnosti ostala je nakon što je krajem februara mandat istekao Bogdanu Fatiću, koji na čelu te ustanove bio šest meseci.

Obrazlažući predlog ispred Ministarstva kapitalnih investicija, državni sekretar u tom resoru Admir Šahmanović istakao je da je to neophodno, jer zaposlenima u toj upravi nema ko da potpiše plate. Istakao je i da je Fatić prošao konkurs Uprave za kadrove kao prvorangirani, te da nema prepreka za njegovo imenovanje. Ipak, za Abazovića to nije bilo dovoljno, te je tražio drugo ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu