RASELJENI UZ ANDRIJU MANDIĆA: Podrška za predsedničke izbore u CG

V.K.

11. 03. 2023. u 16:50

SAVEZ udruženja raseljenih i izbeglih u Crnoj Gori, koji pod svojim okriljem okuplja 22 udruženja prognanih lica sa Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pružio je podršku Andriji Mandiću, kandidatu DF-a za funkciju predsednika Crne Gore na izborima zakazanim za 19. mart.

РАСЕЉЕНИ УЗ АНДРИЈУ МАНДИЋА: Подршка за председничке изборе у ЦГ

Foto: Prinskrin Tviter/@AndrijaMandicDF

Pozivam sve prognanike iz bivših republika SFRJ i sa Kosmeta, koji su u međuvremenu dobili pravo glasa u Crnoj Gori, da svoj glas daju jedinom političkom lideru koji ih nikada nije zaboravio, i koji se javno i predano zalagao da se našoj populaciji omogući uživanje elementarnih ljudskih i građanskih prava koja nismo imali, a mnoga ni danas nemamo. Andrija Mandić je podneo ogromnu žrtvu za Kosovo i Metohiju, žrtvujući veoma svesno ono najvrednije što čovek ima – život. Ta žrtva bila ujedno i najsnažniji vapaj pravednika protiv satiranja iskonske i tradicionalne Crne Gore, izjavio je Vlajko Čukić, predsednik Skupštine Saveta udruženja raseljenih i izbjegih.

Milenko Jovanović, predsednik UO Saveza udruženja raseljenih i izbeglih, poručio je da se jedna od najvećih disrkiminacija u odnosu na raseljena i izbegla lica u Crnoj Gori ogleda u činjenici da se na svaki način duže od dve i po deceije nastojalo da im država ne dozvoli sticanje crnogorskog državljanstva, koje bi im garantovalo i pravo glasa.

- U međuvremenu ta barijera je delimično prevaziđena, iako je uslov za dobijanje državljanstva Crne Gore odricanje od državljanstava matičnih država iz kojih raseljena i izbegla lica dolaze. Neretko bi nam državni funkcioneri govorili da namerno donose propise kojima nam se onemogućava sticanje crnogorskog državljanstva, jer u ljudima prognanim sa Kosmeta, iz BiH i Hrvatske vide ideološke sledbenike Andrije Mandića. I nisu pogriešili u toj proceni, jer Andrija Mandić i mi kojima je Crna Gora đedovina i očevina više volimo ovu državu od njih koji su je opljačkali i obrukali kao niko nikad u njenoj, uglavnom časnoj istoriji - rekao je Jovanović, pa dodao:

- Zato se pridružujem pozivu svim sunarodnicima sa Kosmeta, iz BiH i Hrvatske, koji su u međuvremenu stekli pravo glasa u Crnoj Gori, da bez rezerve podršku na izborima 19. marta daju Andriji Mandiću - zaključio je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu