ZA SLOBODU PETRA LAZOVIĆA NUDE 7,6 MILIONA EVRA: Odbrana bivšeg službenika crnogorske ANB dostavila novi predlog za ukidanje pritvora

S. Đ.

07. 03. 2023. u 22:20

ODBRANA Petra Lazovića, bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, koji je osumnjičen za pripadnost kriminalnoj organizaciji, ponudila je novo jemstvo od 7.633.400 evra za ukidanje pritvora, kako bi se u daljem toku postupka branio sa slobode.

ЗА СЛОБОДУ ПЕТРА ЛАЗОВИЋА НУДЕ 7,6 МИЛИОНА ЕВРА: Одбрана бившег службеника црногорске АНБ доставила нови предлог за укидање притвора

Petar Lazović, Foto S. Đokić

To je "Novostima" potvrdila jedna od njegovih branilaca, advokatica Maja Zeković. Ona je dodala da je povodom novog ponuđenog jemstva izjavu sudu dao je danas i sam Lazović, koji je pojasnio da su vlasnici kompanija "Razvršje" i "Gufo" višedecenijski prijatelji njegovog oca i cele porodice.

- Veoma poštujem način na koji su se kao prijatelji založili za mene - kazao je Lazović i obećao da, ukoliko se nađe na slobodi, neće bežati, uticati na bilo koji način na tok postupka, kao i da će se odazivati na pozive suda.

Ponuđeno jemstvo će razmatrati sudija Zoran Radović.

Lazović, koji je uhapšen u julu, sumnjiči se za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. Viši sud u Podgorici je 31. oktobra prošle godine odbio da, uz kauciju od 1,2 miliona evra, u okviru kojih su tri nekretnine i 100.000 evra u gotovini, ukine pritvor Lazoviću. Ocenjeno je da ta vrednost "ne deluje dovoljno obeshrabrujuće na okrivljenog da ostane dostupan sudu". Nakon toga ponuđeno je dodatno jemstvo, kao garancija da on tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)