KONAČNA ODLUKA VLADE: Popis u Crnoj Gori od 1. do 15. novembra

M. SEKULOVIĆ

09. 02. 2023. u 12:54

DILEME više nema, Vlada Crne Gora usvojila je danas Predlog uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa, prema kojem će se popis održati od 1. do 15. novembra!

КОНАЧНА ОДЛУКА ВЛАДЕ: Попис у Црној Гори од 1. до 15. новембра

Foto gov.me

- Mislim da je u redu da i ovu obavezu, ako to okolnosti dozvole, realizujemo do kraja godine, kazao je premijer Dritan Abazović, ističući da je da je poslednji popis održan 2011.

Ministar zdravlja Dragoljub Šćekić pozdravio je predlog o popisu i istakao je da je predlog o popisu bio predložen od 43. Vlade.

- Popis je značajan za buduće prilike. Stavili smo to kao prioritet i on znači puno za buduće prilike u Crnoj Gori. Drago mi je da ono što je upućeno prema građanima ide u ispunjavanje - kazao je Šćekić na sednici Vlade dodao je on.

Povodom Predloga uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa, ministar finansija Aleksandar Damjanović je kazao da je Monstat predložio period od 1. do 15. novembra 2023. kao adekvatan period za realizaciju popisa.

- Uredbom Vlada utvrđuje se da je period sprovođenja popisa od 1. do 15. novembra, a referentni momenat je 31. oktobar 2023. u 24 časa.

- Period je u skladu sa preporukom Ujedinjenih nacija za popis, koja predviđa da se sprovođenje popisa ne poklapa sa događajima poput državnih i lokalnih izbornih kampanja kojih neće biti na jesen. Novembar je optimalan rok - rekao je Damjanović dodajući da je Monstat predložio da sprovođenje bude u periodu od 1. do 15. novembra.                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA - ALBANIJA: Skandal za skandalom! Antisrpska histerija dostigla vrhunac!