POMOĆ MLADIM BRAČNIM PAROVIMA: Opština Pljevlja će parovima plaćati deo stambenog kredita

M. D.

08. 02. 2023. u 18:48

PREDSEDNIK Opštine Pljevlja Rajko Kovačević potpisao je danas ugovore sa 27 mladih porodica koje su ostvarile bespovratna sredstva Opštine za rešavanje stambenog pitanja.

ПОМОЋ МЛАДИМ БРАЧНИМ ПАРОВИМА: Општина Пљевља ће паровима плаћати део стамбеног кредита

Foto: Opština Pljevlja

-Ponosan sam na činjenicu što vas je naša lokalna samouprava kroz sufinansiranje kamata za stambene kredite dodatno motivisala da ostanete i stvorite svoj dom u Pljevljima. Naš primarni cilj je da zaustavimo ili makar usporimo odliv stanovništva iz Pljevalja i pomognemo mladima da što lakše reše svoje stambeno pitanje, jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja svake porodice, kazao je Kovačević.

Prema njegovim rečima Opština je predhodnih godina realizovala niz aktivnosti na umanjenju loših demografskih trendova, od kojih su neke, kako je naglasio, bile i pronatalitetne mere.

-Dajemo značajna finansijska sredstva za preduzetničke ideje, ali  i sredstva mladim porodicama koje se opredele za život na ruralnom području. Opština Pljevlja je prošle godine realizovala i javni poziv kojim je finansijski podržala pet porodica koje su u fazi ostvarivanja potomstva medicinski potpomognutom oplodnjom. Iste aktivnosti planirali smo i Nacrtom budžeta za tekuću godinu, rekao je.

Do svog novog doma, zahvaljujući podršci Opštine Pljevlja došao je bračni par Đukanović.

 

-Rešavanje stambene potrebe jedan je od najvažnijih aspekata života mladih porodica. Svaka pomoć pri tom rešavanju stambene potrebe je veoma dobro došla. Moja porodica se opredelila da svoj život provede u Pljevljima, čemu su uveliko pomogla bespovratna sredstva Opštine Pljevlja, kazao je Aleksandar Đukanović, korisnik sredstava.

Podsećanja radi Opština Pljevlja omogućila je mladim porodicama i samohranim roditeljima sa teritorije Pljevalja da kupe stan, izgrade ili kupe kuću po povlašćenim uslovima i to kroz sufinannsiranje mesečne rate stambenog kredita odnosno sufinansiranje kamate za stambene kredite koju će dobijati od Opštine Pljevlja u narednih deset godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZBOR NAMIRNICA IH ŠTITI OD BOLESTI: Kako se hrane monasi na Svetoj Gori - imaju spisak pravila