"KAD SE MALE RUKE SLOŽE“: Hercegnovski predškolci u humanitarnoj akciji

V.V.

08. 02. 2023. u 16:19

KAD se na jednom mestu saberu dobra volja, kreativnost, humanost hercegnovskih mališana, vaspitačica, roditelja i kada oni zajednički naprave mnogo jedinstvenih, ukrasnih saksija koje će prodavati na Izložbi cveća tokom Praznika mimoze, a sav prihod donirati mališanima Dnevnog centra u Sutorini, onda ta akcija zaslužuje sve pohvale.

КАД СЕ МАЛЕ РУКЕ СЛОЖЕ“: Херцегновски предшколци у хуманитарној акцији

Foto: RT HN

U akcije organizovanoj u hercegnovskoj predškolskoj ustanovi „Naša Radost“ učestvovala su deca svih uzrasta, a prema rečima direktorke Tamare Živanović to je bio odgovor na poziv Jovanke Matković iz Opštine Herceg Novi da i predškolci na Izložbi cveća, u svom kutku pokažu šta mogu njihova mašta i vredne ruke.

– U razgovoru sa vaspitačima, dogovorili smo se da organizujemo radionice sa roditeljima, da zajedno  napravimo nešto što ćemo moći da predstavimo kao gotov proizvod koji će svako poželeti da ima u svom domu. Ono što je sjajno je da ćemo prikupljena sredstva darivati deci sa posebnim obrazovnim potrebama Dnevnog centra u Sutorini. O tome smo razgovarali sa Dragicom Kosić i veoma nam je drago što ovakvim radom možemo doprineti da se i druga deca osećaju lepše i bolje u okruženju u kojem borave.

Materijal za izradu saksija obezbedili su zajednički vrtić i roditelji.

Koordinatorka akcije „Kad se male ruke slože“ Aleksandra Jurišić kaže da su se deset dana pripremali, donosili materijal, smišljali kako i od čega da naprave saksije, a dnas je sve bilo spremno da se posao obavi na opšte zadovoLjstvo, kazala je Jurišić.

Roditelji, bake, tetke jednoglasni su u oceni da je akcija bila divna a mališani kažu da su osim saksija pravili i male bunare žeLja ali i sadili cveće. Sve su pozvali da ih posete na izložbi cveća koja će na Prazniku mimoze biti otvorena 17. februara u Institutu Igalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri