TRAGEDIJA NA ŽABLJAKU: Čistio sneg, usmrtio ženu

M. D.

24. 01. 2023. u 06:00

ŽABLjAČANKA Zorica Mandić (33) smrtno je stradala, kada ju je juče oko 10.30 u Njegoševoj ulici na Žabljaku, ispred marketa, udario snegočistač.

ТРАГЕДИЈА НА ЖАБЉАКУ: Чистио снег, усмртио жену

Foto M. Drobnjak

Kako je saopšteno iz Operativno komunikacionog centra policije (OKC), nesreća se dogodila u strogom centru Žabljaka kada je vozač, upravljajući mašinom kojom je čistio sneg, udario nesrećnu ženu ispred marketa "Voli".

Iz policije su rekli da je reč o nesrećnom slučaju, ali da će se tužilaštvo izjasniti o okolnostima nesreće. Nadležne službe obavile su uviđaj, a o pojedinostima se zasada nisu oglašavali.

Nesreća koja se dogodila, veoma je potresla grad podno Durmitora, međutim niko juče nije znao ili nije želeo da kaže nešto više o tome kako je zapravo došlo do ovog tragičnog događaja.

Policija na mestu nesreće, Foto RTCG

Mašina, bager koja je bila angažovana na čišćenju snega u samom centru Žabljaka u vlasništvu je privatne firme iz ovog grada koju je lokalno javno preduzeće, kao podizvođača bila agažovalo na ovim poslovima. Begerom je upravljao Žabljačanin N. P.

U nevremenu koje je prethodna tri dana pogodilo Žabljak, sneg uz povremeno jaku mećavu, u vrlo kratkom vremenskom roku, bukvalno je zatrpao ovaj gradić. Visina snežnog pokrivača u gradu pod Durmitorom je dostigla visinu od jednog metra dok smetovi dostižu visinu i do dva metra. Skoro sva durmitorska sela su zavejana, dok su gradske ulice uz danonoćne napore komunalnih službi prohodne.

Ekipe putara danonoćno su na terenu, ali vidljivost na putevima je svedena na minimum uz poledicu, upravo su možda i ovakvi vremenski uslovi prouzrokovali tragediju koja je zadesila porodicu Mandić.

DECA BEZ MAJKE

MLADA žena koja je juče nastradala i koju oplakuju građani Žabljaka, iza sebe je ostavila dvoje maloletne dece od sedam i 11 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)