ZBOG NEZAKONITOG OTKAZA ODŠTETA 32.000 EVRA : Dr Nikola Fatić dobio još jedan sudski spor protiv Kliničkog centra Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 01. 2023. u 14:10

VASKULARNI hirurg dr Nikola Fatić dobio je još jedan sudski spor protiv Kliničkog centra Crne Gore, čiji mu je menadžment predvođen tadašnjim direktorom, perjanicom i potpredsednikom Žukanovićeve DPS svojevremeno uručio otkaz.

ЗБОГ НЕЗАКОНИТОГ ОТКАЗА ОДШТЕТА 32.000 ЕВРА : Др Никола Фатић добио још један судски спор против Клиничког центра Црне Горе

Foto: S. D./Privatna arhiva

Naime, sudija Osnovnog suda u Podgorici Katrina Janković, donela je presudu kojom usvojen tužbeni zahtev Nikole Fatića, uz obavezivanje Kliničkog centra Crne Gore da mu na ime naknade štete po osnovu izgubljene zarade zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu, za period od 16. marta 2018 do 26. oktobra 2021.godine, isplati, sa kamatom, 32.572,78 evra, uz obavezivanje na plaćanje troškova postupka od 1.530,00 evra), u roku od osam dana po pravosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja, saopštio nam je pravni zastupnik dr Fatića, advokat iz Bara Đorđe Đikanović.

Kako se kaže u presudi, navedeni iznos je posledica nezakonitih odluka o prestanku radnog odnosa dr Fatića, donetih od strane tužene institucije, zbog navodno počinjenih povreda radnih obaveza, a koje odluke su kao nezakonite poništene od strane Osnovnog suda u Danilovgradu. Odnosi se na neisplaćene zarade za period u kome je dr Fatić bio onemogućen da radi kao specijalista vaskularne hirurgije, od 16. marta 2018. godine kada je rešenjem suspendovan, pa sve do 26. oktobra 2021.godine, kada je ponovo stupio na radno mesto.

- Nešto ranije, presudom Osnovnog suda u Podgorici utvrđeno je da je dr Nikola Fatić trpeo i zlostavljanje na radu kod poslodavca Kliničkog Centra od avgusta 2017. godine, pa sve do otkaza ugovora o radu - kaže Đikanović, koji ističe da je poslodavac shodno odredbama Zakona o obligacionim odnosima dužan da nadoknadi štetu koju zaposleni pretrpi na radu, odnosno u vezi sa radom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)