RAIČEVIĆ REKORDER: Najmlađi predsednik opštine Bar i jedini do sada u trećem mandatu

B. DABIĆ

12. 01. 2023. u 08:20

DVA dana nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika opštine Bar, odbornici Skupštine opštine izabrali su Dušana Raičevića (38) na funkciju čelnog čoveka izvršne vlasti.

РАИЧЕВИЋ РЕКОРДЕР: Најмлађи председник општине Бар и једини до сада у трећем мандату

Foto: Biljana Dabić

Raičeviću je prethodni saziv odbornika od 2018-2022. godine dva puta ukazao poverenje da vodi Opštinu.

- Činom podnošenja ostavke hteo sam dobiti novu podršku. I danas sam ponosniji nego ikad, jer je Bar potvrdio da preovladava glas razuma. Kada sam 2018. godine preuzeo funkciju, to sam učinio sa vizijom, ali su nas sačekale neke stvari nismo mogli da očekujemo. Moj tim i ja smo osluškivali potrebe građana, i nadam se da smo uspeli. Bar je grad u koji se dolazi, ostaje, grad je sporta, kulture, mesto života. Uprkos raznim preprekama, mi smo uradili sve što smo zacrtali, uloživši preko 30 miliona u kapitalne projekte. Očuvali smo finansijsku stabilnost, ali i uvećavamo budžet za sve grane - kazao je Raičević.

On je podsetio da je planirani budžet za tekuću godinu 32 miliona evra.

- Sa realizacijom krećemo odmah. Već sutra potpisujemo ugovor o izgradnji Trga u Sutomoru - najavio je Raičević.

Predsednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić je objasnio da je zakonska obaveza da se predsednik Opštine izabere u roku od 30 dana od konstituisanja Skupštine.

Javnim glasanjem za izbor Raičevića je bilo 19 odbornika lokalne vladajuće koalicije DPS-SDP-LP-SD, dok su protiv glasali: dr Rade Stanisavljević (DF), Demokrate Milan Nešković, Momčilo Leković i dr Valentina Minić, te Nela Dabanović (Ujedinjena Crna Gora) i Darko Janković (Pokret Evropa sad).

Uzdržana je bila odbornica BS Sehera Kalender.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao