BUDVA ĆE DOBITI BOLNICU: Premijer Abazović naglasio značaj ulaganja u crnogorsku prestonicu turizma

B. DABIĆ

27. 12. 2022. u 20:57

PREDSEDNIK Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović u radnoj poseti Budvi podržao projekte koji su mu prezentovali čelnici grada, predsednik Opštine Milo Božović i predsednik Skupštine opštine Nikola Jovanović.

БУДВА ЋЕ ДОБИТИ БОЛНИЦУ: Премијер Абазовић нагласио значај улагања у црногорску престоницу туризма

Foto:RTV Budva

- Prvi put smo naišli na potpuno otvorenu podršku Vlade koja je spremna da zajedno sa Budvom radi kako bi unapredila naš grad, a samim tim i državu. Premijer je dobro prepoznao naše prioritete - kazao je predsednik opštine Budva Milo Božović.

On je sa saradnicima i predsednikom Vlade u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem obišao lokaciju u Dubovici gde je planirana izgradnja Opšte bolnice.

-Kada je reč o bolnici, mi već imamo problem sa otkazima visokoplatežnim turistima koji otkazuju posete jer ne mogu biti adekvatno zdravstveno zbrinuti - kazao je Božović.

Budva, grad od 20-tak hiljada stanovnika, je najveći generator turizma Crne Gore, svih prihoda koji se ostvaruju od turizma.

- Zato Budva mora da ima adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Već sada u Budvi imamo značajno veći broj stanovnika, da ne govorim tokom letnje sezone. Čeka nas invazija gostiju za novogodišnje praznike, tako da razmišljanje u pravcu da je Budva mali grad kome ne treba bolnica je potpuno pogrešan - kazao je Abazović.

Dodao je da ima besprekornu saradnju sa Božovićem i da veruje da će se tako nastaviti.

-Izazov neće biti sredstva za izgradnju bolnice.  Najveći izazov će biti kadrovi. Međutim, s obzirom da je Budva vrlo atraktivna za život, ne treba bežati od toga da će ovde rado dolaziti ljudi da ostvaruju radni odnos kada je reč o medicinskom kadru - kazao je Abazović.

Promenada od Jaza do Svetog Stefana

Novi projekti planirani su i na budvanskoj  rivi.

-Šetalište je takođe nešto što je razvojni projkat, to nije obična promenada u nekom gradu, nego potez koji obuhvata čitav prostor od centra grada ka akvatorijumu. Naš plan je da u budućnosti imamo jednu promenadu od Jaza do Svetog Stefana, a onda u konačnom i čitavom dužinom naše rivijere. Treća stvar koja nam je jako važna jeste Evropska prestonica kulture. Mi smo ušli u finale, konkurent nam je Skoplje i imamo pola godine da se pripremimo. Mislimo da su nam velike šanse i to je onda potencijal i za Budvu i za državu Crnu Goru da se razvijaju u jednom potpuno novom smeru - kazao  je Božović.

BONUS VIDEO - MOST BUDUĆNOSTI I SPAJANjA SRBIJE I CRNE GORE: Igor Mirović, na otvaranju Srpske kuće u Beranama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!