VLADA NA PUTU DA POSTANE 100 PROCENTNI VLASNIK LUKE BAR: Za milion evra kupili 1,13 miliona akcija Luke Bar

B. DABIĆ

22. 12. 2022. u 21:33

VLADA Crne Gore nastavlja sa kupovinom akcija Luke Bar.

ВЛАДА НА ПУТУ ДА ПОСТАНЕ 100 ПРОЦЕНТНИ ВЛАСНИК ЛУКЕ БАР: За милион евра купили 1,13 милиона акција Луке Бар

foto: B.D,

Danas je Vlada na Montenegro berzi kupila još 1,13 miliona akcija Luke Bar za milion evra po ceni od 0,89 do 0,9 evra po akciji, na osnovu odluke od prošle sednice. Vlada je takođe, danas donela još jednu odluku o kupovini novih akcija Luke Bar za do 1,5 miliona evra po ceni do 0,9 evra po akciji. Taj nalog će biti aktivan od sutra. Novac je obezbeđen iz tekuće budžetske reserve.

- Imajući u vidu da podaci sa Montenegro berze ukazuju da postoji značajan odziv zainteresovanih ponuđača manjinskih akcionara, kao i opredeljenost Vlade da uvećava i eventualno u potpunosti preuzme vlasništvo u akcijskom kapitalu "Luke Bar" a.d, shodno zaključcima sa današnje sednice,već sutra će se, posredstvom brokerske kuće, ući u realizaciju kupovine akcijskog kapitala, i to po maksimalnoj ceni od 0,90 evra po akciji - saopštili su danas iz Vlade.

Namera je da  država povećanjem vlasničkog udela definiše dalji strateški razvoj luke kao važnog infrastrukturnog subjekta i pokretača ekonomskog razvoja Crne Gore.

Podsetimo, Vlada je, shodno odlukama od 8. i 15. decembra posredstvom Uprave za državnu imovinu i katastar odnosno brokera koji je zastupao državu na Montenegroberzi, otkupila akcije Luke Bar označene simbolom "LUBA", ostvarivši vlasništvo u iznosu od 74,63 % u ovom društvu. U protekle dve sedmice Vlada je kupila 10,4 miliona akcija  po istoj ceni čime je povećala svoje vlasništvo na 74 odsto, odnosno za skoro 20 procentnih poena.

Premijer Dritan Abazović je nedavno izjavio da Vlada želi da postane stopostotni vlasnik Luke Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)