TEMA - KRIZA U CRNOJ GORI: Milo Đukanović razgovarao sa specijalnim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom (FOTO)

V.K.

15. 12. 2022. u 19:32

SPECIJALNI izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Balkan Gabrijel Eskobar razgovarao je u Podgorici sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

ТЕМА - КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Мило Ђукановић разговарао са специјалним изаслаником Габријелом Ескобаром (ФОТО)

Foto: EPA

- Eskobar i Đukanović su podelili zabrinutost u vezi s donošenjem Zakona o predsedniku, razgovarali o potrebi deblokade Ustavnog suda i razmenili mišljenja o gorućim regionalnim bezbednosnim pitanjima- objavljeno je na Tviter nalogu Ambasade SAD.

U tviter objavi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića navodi se da da je izražena izuzetna zabrinutost za „funkcionalnost države u uslovima kada nemamo Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u parlamentu“.

 - Ohrabrenje svim proevropskim i proevroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO-a i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU – navodi se u objavi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna