OPTUŽNICA INSCENIRANA? Počelo suđenje grupi koja je navodno planirala likvidaciju tužilaca Katnića i Čađenovića

S. Đ.

15. 12. 2022. u 06:20

MAŠTARIJA specijalnog tužilaca kako bi od sebe napravili žrtve, tako je optuženi Milan Brajović zvani Fitilj opisao tužilački akt koji ga tereti da je član kriminalne grupe koja je pripremala ubistva sudija, tužilaca i policijskih funkcionera.

OПТУЖНИЦA ИНСЦЕНИРАНА? Почело суђење групи која је наводно планирала ликвидацију тужилаца Катнића и Чађеновића

Foto V. Kadić

Kao organizatori kriminalne grupe označeni su Stefan Đukić i Emil Tuzović. Na spisku optuženih su i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović i Bojan G. Lopičić.

Prema navodima optužnice, kriminalna grupa je planirala da napadne i prebije sudiju Višeg suda Biljanu Uskoković, kao i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog kolegu tužioca Sašu Čađenovića. Brajović se izjasnio da nije kriv.

- Optužnica me tereti da sam najaktivniji bio tokom 2020. godine. I baš tu godinu sam proveo na izdržavanju kazne, a mene terete da sam pratio bivše policijske službenike i bivše specijalne tužioce - tvrdio je Brajović.

Ističe da nikada nije koristio kriptovani telefon i "Skaj" aplikaciju, te da se 16 meseci pita zašto se nalazi u pritvoru, ali i zašto je etiketiran za ovakava krivična dela.

- Bivši specijalni tužioci inscenirali su optužnicu kako bi od sebe napravili žrtve.

Svedoci smo da na to ukazuju operativni podaci da su oni ti koji su pripadali kriminalnoj organizaciji - kazao je Brajović.

DA NE POBEGNE

SPECIJALNI tužilac Saša Čađenović ostaće u Istražnom zatvoru zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da utiče na svedoke u istrazi koja je pokrenuta protiv njega zbog sumnji da je kao pripadnik kavačke grupe u četiri navrata zloupotrebio položaj specijalnog tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna