ONLAJN DO KRAJA NEDELJE: Ministarstvo prosvete Crne Gore oglasilo se zbog dojava o bombama

M. SEKULOVIĆ

13. 12. 2022. u 17:16

IMAJUĆI u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvete je, poštujući preporuke Uprave policije, donelo odluku da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje onlajn do kraja nedelje.

ОНЛАЈН ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Министарство просвете Црне Горе огласило се због дојава о бомбама

Foto M. S.

Ovo je danas saopšteno iz Ministarstva prosvete Crne Gore, uz tvrdnju da se na ovaj način nastoji da se obezbedi kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbednosti učenika i zaposlenih.

- Ministarstvo prosvete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprineli stabilnosti u novonastaloj situaciji - kažu iz Ministarstva prosvete.

Ministar Miomir Vojinović je u obraćanju javnosti istakao da je Ministarstvo dužno da obezbedi bezbedno okruženje za decu i ne želi da se dotiče političkih tema i mogućih političkih motivacija za ovakve pojave.

-U kontaktu sam sa čelnim ljudima svih obrazovnih ustanova. Ovo nije radnja koju treba da vodi Ministarstvo prosvete, sve što radimo, radimo u koordinaciji sa Upravom policije. Istog trena sam kontaktirao Upravu policije i oni rade svoj posao. Ključ svega je da radimo na tome da se obezbedi proces nastave i da bude bezbedan - naglasio je Vojinović.

Da podsetimo, u ponedeljak, neposredno pred održavanje protestnog ''patriotskog skupa'' pred zgradom Skupštine Crne Gore, koji je prerastao u divljanje pristalica Mila Đukanovića, Viši sud u Podgorici, ali i škole u glavnom gradu Crne Gore dobile su mejlove o ''postavljenim bombama'', nakon čega su evakuisane.

 

Uprava policije

Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore zatražila je, shodno svojim procedurama, pomoć inostranih partnera u vezi sa anonimnim dojavama o navodno postavljenim bombama u vaspitno-obrazovnim ustanovama, i u Višem sudu u Podgorici.

- Policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adresa sa kojih su upućeni sporni mejlovi, saopštila je Uprava policije povodom događaja koji već dva dana uznemiravaju crnogorsku javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!