DEČAK POSLAO LAŽNU DOJAVU O EKSPLOZIJI U ŠKOLI: Jedanaestogodišnjak ne podleže krivičnoj odgovornosti

B. DABIĆ

04. 12. 2022. u 14:05

LAŽNU dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša" u Budvi poslao je mejlom jedanaestogodišnji dečak .

ДЕЧАК ПОСЛАО ЛАЖНУ ДОЈАВУ О ЕКСПЛОЗИЈИ У ШКОЛИ: Једанаестогодишњак не подлеже кривичној одговорности

Foto: B. Dabić

Službenici Odeljenja bezbednosti Budva su, predizimajući mere i radnje na identifkaciji osobe koja je poslala mejl sa lažnom dojavom da je u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša" postavljena eksplozivna naprava, došli do sumnje da je mejl poslao dečak starosti 11 godina. 

Službenici Tima za protivdiverzionu zaštitu su u subotu izvršili pregled prostorija škole i dvorišnog dela, kojom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna. 

- Nakon identifikacije deteta koje je poslalo mejl sa lažnom dojavom, policija je prikupila obaveštenja od njegovih roditelja. Obavešten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da dečak zbog uzrasta ne podleže krivično pravnoj odgovornosti - naveli su iz Uprave policije.

Policija će o svemu navedenom upoznati školu i Centar za socijalni rad, radi preduzimanja radnji iz dela njihovih nadležnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja