FINALE VIŠEMESEČNE AKCIJE MEDUZA: Crnogorska policija uhapsila četiri osobe, zaplenjene velike količine droge

Tanjug

26. 11. 2022. u 14:53

POLICIJA je u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemesečnu akciju Meduza koja je bila usmerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje ulične prodaje opojnih droga na području Bara.

ФИНАЛЕ ВИШЕМЕСЕЧНЕ АКЦИЈЕ МЕДУЗА: Црногорска полиција ухапсила четири особе, заплењене велике количине дроге

Foto: Vesna Radojević

- Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnete četiri krivične prijave protiv šest lica od kojih su četiri uhapšene, jedna se nalazi u UIKS-u, dok je jedna trenutno nedostupna nadležnim organima - saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili osumnjičeni na dve lokacije, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bele boje, ukupne mase 1.38,9 grama, a za koju će se nakon veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 osoba, od čega su podnete krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet osoba.

Podneta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jedne osobe zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zaplene narkotika na području Bara i Ulcinja, a ukupno je zaplenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama”, navode iz Uprave Policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)